Witch Club Satan spilte nylig på Vill Vill Vest og spiller nå på Bylarm kommende uke. (Foto: André Tribbensee)

Bylarms tunge program

Både feministteatersvartmetall og mer rett fram hardstslående tungrock. Slik lyder Bylarm black i år.

Kalender

In Dulci Jubilo

10/12/2023 Kl. 18:00 - 19:30

Oslo

Rakhmaninov med venner

14/12/2023 Kl. 18:30

Oslo

Den store julegaven – Mest for barn, litt for voksne

16/12/2023 Kl. 13.00 og 15.00

Oslo

Ansatte i Indie recordings, det norske plateselskapet med hardrock på rosteren, er også ansvarlige for Bylarm Black. De har sendt ut pressemelding med presentasjon av de artistene på musikkbransjefestivalen som «akjører fuzz-pedalen mellom nivå seks og elleve». De beskriver denne programdelen som noe for alle rock- og metal-interesserte.

– Ti av de mest spennende bandene på scenen akkurat nå, skriver Bylarm i sin presentasjon. Flere av bandene spiller to showcasekonserter i løpet av festivaldagene torsdag, fredag, lørdag.

Ett av bandene ble intervjuet av Ballade tidligere i år: Witch Club Satan, da de lanserte seg som et feministisk svartmetallband. Redaksjonen hadde blitt tipset om Kulturrådsstøtte og spurte:
– Fikk dere en million kroner fra Kulturrådet til å starte metallband?
– Haha, det var kanskje satt litt på spissen, og litt typisk meg, sa Johanna Holt Kleive i den da nystartede trioen til Ballade.no, da vi intervjua dem i juni.
– Scenekunstkompaniet Lost and Found productions, som Nikoline og Victoria driver, fikk 800 000 i støtte fra Kulturrådet til å gjøre teaterprosjektet Witch Club Satan, og de ville ha meg med som medskaper og utøver. En del av utforskningen i prosjektet ligger nettopp i det å strekke teatraliteten i metal-sjangeren så langt at det blir teater. Som en del av skuespillerarbeidet har vi gått inn i rollen som musikere og som band. Vi hadde vel håpet at vi på sikt kunne bli så troverdige i rollene at vi kunne snike oss inn i rene musikk-sammenhenger. Men til vår store overraskelse ble vi sett på som et band ganske kjapt, og har måttet minne både oss selv og publikum på at vi Witch Club Satan først og fremst er et scenekunstprosjekt. Eller – må vi egentlig det?

 

Disse spiller Bylarm Black, tid og sted, i Oslo denne uka:

Torsdag 15. september
19:30 BLÅ – Slomosa
21:30 Krøsset – Utflod
22:00 Pokalen – Hammok
23:00 Pokalen – Féleth
23:30 Vulkan Arena – Fixation

Fredag 16. september
21:00 John Dee – Slomosa
21:30 Pokalen – Eradikated
22:00 John Dee – Witch Club Satan
22:30 Pokalen – Utflod
00:00 Vulkan Arena – Saint Agnes

Lørdag 17. september
19:30 Revolver – Hammok
22:30 Verkstedet – Féleth
22:30 BLÅ – Divide & Dissolve
23:00 Kafé Hærverk – Witch Club Satan

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.