Bugge Wesseltoft

Wesseltoft og Vertavo

Onsdag 22. november er det klart for et møte mellom Bugge Wesseltoft og strykekvartetten Vertavo. De samarbeidet første gang under Kongsberg Jazzfestival i 1999, da Wesseltoft hadde skrevet en komposisjon kalt «Bergverk», som ble fremført i Kongsberg kirke. Forestillingen i Gamle Logen har fått tittelen «Blue Monk». Også perkusjonisten Paolo Vinaccia vil medvirke på konserten.

Kalender

Lørdagsopera

20/04/2024 Kl. 16:00

Oslo

OperaFest!

20/04/2024 Kl. 19:00

Viken

Operapub på Grønland Boulebar

20/04/2024 Kl. 19:00

Oslo

I pressemeldingen Ballade har mottatt fra Gamle Logen, heter det som følger:

«Som en del av konsertserien «Vertavo i Gamle Logen» presenteres nå dette spennende musikalske møtet. Under lysekronene i Gamle Logens vakre Store Sal er akustikken og atmosfæren perfekt for møtet mellom to musikalske genre. En atmosfære skapt av nasjonale klassiske helter som Edvard Grieg, Johan Svendsen og Agathe Backer-Grøndahl, og senere av jazzhelter i verdensklasse som Louis Armstrong, Django Reinhardt og Josephine Baker.

Samarbeidet mellom Wesseltoft og Vertavo startet under Kongsberg Jazzfestival i 1999. Wesseltoft skrev en tredelt komposisjon som han kalte «Bergverk: Nature – Vision – Work» for det nyetablerte samarbeidet. I tillegg skrev Wesseltoft 4 nye arrangementer av gamle standardlåter av Thelonius Monk og Dizzy Gillespie. Vi får altså oppleve to av Norges fremste jazzmusikere i akustisk samspill med vår fremste strykekvartett, fremføre både nyskrevet musikk for denne spesielle besetningen, og gamle kjente jazz-standards i ny innpakning.

Samspillet mellom Vertavo og Wesseltoft har foreløpig bare funnet sted offentlig denne ene gangen i Kongsberg kirke i 1999. Vi er derfor glade for og stolte over at vi nå kan presentere dette spennende «cross-over» prosjektet for Oslos konsertpublikum.

Jens Christian Bugge Wesseltoft er en av de mest sentrale nålevende norske jazzmusikere. Med sitt vedvarende musikalske prosjekt – bandet «New Conception of Jazz», har han vist jazzen inn i nytt farvann i det han blander techno og jazz. Bandet har utgitt 2 CD`er – «New Conception of Jazz»(96), og «Sharing»(98). Bugges eminente egenskaper og ferdigheter som pianist og jazzmusiker kommer bl.a. til uttrykk i samarbeidet med Sidsel Endresen, et samarbeid som har resultert i 2 CDutgivelser – «Nightsong» (94) og «Duplex Ride» (98). Bugge har også gitt ut en solo-juleplate i 1997 som han kalte «It`s Snowing On My Piano». Her spiller Bugge Wesseltoft kjente julemelodier nært, nakent og varmt. Bugge har også samarbeidet med Arild Andersen («Sagn»), Jan Garbarek («I Took Up the Runes») og Nils Petter Molvær. Hans nysgjerrighet og åpenhet til andre stilarter kommer også til utrykk gjennom samarbeidet med Vertavo.»

Mer info om konsertserien «Vertavo i Gamle Logen» finner du på denne adressen.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.