Anders Hana - All Ears 2005

Utblåsning på Blå

I grenselandet mellom jazz, rock og støy, improvisasjon og komposisjon, finner vi Ultralyd og Noxagt. Begge spiller på Blå i kveld. Fellesnevner kan være Anders Hana, Load records og enorm energi.

Kalender

SANG OG MINDFULNESS I TOMBA EMMANUELLE

23/10/2021 Kl. 11.00 - 17.00

Oslo

GRIEG TRIO: Nocturne for tre

26/10/2021 Kl. 19.00

Oslo

Operapub på Røverstaden

27/10/2021 Kl. 19:00

Oslo

I kveld spiller Ultralyd og Noxagt opp til dans på Blå i Oslo. Felles for begge de to bandene er gitarist Anders Hana og amerikanske Load records.

Noxagt har i lang tid vært en av landets fremste leverandører av original støyrock, kjennetegnet med elementer fra både folkemusikk og hardrock. Et særegent trekk ved Noxagt har vært den hissige bratsjen til Nils Erga. Han har nå sluttet i bandet og blitt erstattet av Anders Hana, også kjent fra band som Morthana og MoHa! Fortsatt ”ung og lovende”, Hana har eksperimentert og improvisert sammen med størrelser som Ken Vandermark, Ingar Zach og trommeslager Paal Nilssen-Love og i en rekke ulike bandkonstellasjoner. Sammen med bassist Kjetil Brandsdal og trommeslager Jan Christian Kyvik søker Noxagt nå ut mot nye musikalske spenningsfelt der gitaren skal overta språket fra bratsjen. Deres forrige plate ”The Iron Point” (2004) ble produsert av Billy Anderson (Melvins, Sleep, Årabrot) og utgitt på den amerikanske støylabelen Load, som også huser anerkjente bråkebøtter som Lightning Bolt, Arab On Radar og Sightnings.

Ultralyd har i likhet med Noxagt gitt ut sin siste plate på Load, og også de har gjennomgått endringer i personalet. Siden «Chromosome Gun» ble sluppet tidligere i år – til tidvis storslagne kritikker – har Frode Gjerstad blitt byttet ut med Kjetil Møster som saksofonist. Han har også en imponerende historikk bak seg, og blåst med blant andre The Core, Zanussi Five og Trinity. Ultralyd består ellers av Hana og Brandsdal fra Noxagt, samt trommis Morten J. Olsen (blant annet fra N-Collective, Morthana, Phô).

Ultralyd avslutter med dette sin Europaturné som har pågått siden 13. september. Noxagt forbereder turné i England, som finner sted i perioden 3-17. oktober. Men i kveld støter de to altså mot hverandre på Blå.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev