Trio Mediæval

Trio Mediæval Sextet

Rikskonsertene sender i disse dager et nytt prosjekt på veien. Denne gang er det de tre sopranene fra Trio Mediæval som har alliert seg med tre tenorer fra ikke ukjente The Hillard Ensemble.

Kalender

De tre sangerinnene fra Trio Mediæval – Anna Marie Friman, Linn Andrea Fuglseth og Torunn Østrem Ossum – har for anledningen altså slått seg sammen med tre sangere fra The Hilliard Ensemble, som mange vil kjenne gjennom deres samarbeid med Jan Garbarek. Sammen har de seks sangerne nå verdenspremiere som vokalgruppen Trio Mediæval Sextet.

Gruppen skal i følge Rikskonsertene turnere i Norge med et omfattende program, og blant annet urframføre deler av et storslått madrigalverk, skrevet spesielt for dem av den kjente engelske samtidskomponisten Gavin Bryars.

Trio Mediæval blir for tiden godt mottatt i flere store internasjonale musikkmagasiner med sin debutplate «Words Of The Angel» på tyske ECM. På konsertfronten – både i inn- og utland – er de inne i en aktiv periode, og har bl.a. sunget i Kronprinsbryllupet.

I følge Rikskonsertene er dette noe av den opplevelsen som venter konsertpublikum i ialt syv norske byer: «Seks stemmer møtes for å levendegjøre vakre middelaldertoner, renessansemusikk, norske folkeviser og madrigaler fra vår egen tid. Seks klokkeklare stemmer som gir oss fornemmelse av himmelstrebende middelalderkatedraler, renessansens friske flerstemmighet og frodigheten i vår egen folkelige vokaltradisjon. Det er musikk i et tusenårsspenn som uttrykker livsglede og skaperkraft, men også ettertanke og ro.»

Turnéen starter i Gol kirke i dag, klokken 19.30, og fortsetter deretter til Voss, Grimstad, Molde, Oslo, Alta og Tromsø. For komplett program kan du gå til disse hjemmesidene. Etter engasjementet for Rikskonsertene skal Trio Mediæval bl.a. opptre på Sonorities Festival of Contemporary Music i Belfasti Irland, og i flere kirker i Engalnd og Tyskland. Senere på sommeren skal de opptre på bl.a. festspillene i Vestfold og Harstad. Trio Mediæval ble startet i 1997, og har spesialisert seg innen norsk og britisk middeladermusikk, samt samtidsmusikk.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.
Digitale festivaler og konserter

Stillinger

Kirkemusiker

Aurskog-Høland kirkelige fellesråd

Salgs- og markedsansvarlig

Festspillene i Bergen

Daglig leder

Balansekunst

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev