Paal Nilssen-Love

Tre ganger School Days på Blå

Noen av Norges, Sveriges og USA’s mest markante fri-improvisatører inviterer deg med på en musikalsk reise gjennom tre Blå-kvelder. Både lørdag, søndag og mandag skal denne gruppen underholde med musikalske gjester.

Kalender

Västanå Sessions

02/08/2024 Kl. 18:00

Hopalong AKA i bakgården på Folk

03/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024 åpningskonsert

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

School Days er Ken Vandermark (USA), Jeb Bishop (USA), Kjell Nordeson (Sverige), Ingebrigt Håker Flaten (Norge) og Paal Nilssen-Love (Norge). Denne helgen inntar de Blå i Oslo for hele tre konserter. Denne tredagers mini-festivalen er først og fremst viet noen orges, Sveriges og USA’s mest markante friimprovisatører, som herved inviterer deg med på en musikalsk reise gjennom tre Blå-kvelder. Men også spennende gjesteartister er det blitt plass til.

De fem musikerne i School Days gjorde en lignende etbands-festival i Chicago i 2000 med stort hell. Medlemmene har bakgrunn fra prosjekter og band som Steam, Peter Brötzmann Tentett, AALY, DKV Trio, Bugge Wesseltoft, Close Erase, The Trio, Vindaloo, Frode Gjerstad Trio, Pocket Corner, The Quintet, Joe McPhee og Mats Gustavsson. Et særlig utropstegn er det kanskje verdt å feste ved saxofonisten Ken Vandermark, som regnes som en av de mest inflytelsesrike amerikanske saxofonistene om dagen. Han ble tildelt The MacArthur Foundation i 1999 – et arbeidsstipend som tidligere er gitt til musikere som Cecil Taylor, Anthony Braxton og Max Roach.

Den aller første konserten med School Days blir lørdag klokken 14, som en del av Blås faste lørdagsmatineer kalt Fritt Fall. Søndagens konsert starter på et mer normalt tidspunkt, klokken åtte om kvelden, og byr på gjestene Sten Sandell Trio – som omtales som en «brennfersk friimpro-gruppe» som springer ut av Andreas Bye og Aslak Hartbergs felles fordypningsprosjekt ved Norges Musikkhøyskole. Tangenttraktøren Sten Sandell tar også i bruk egen stemme og elektronikk på scenen. Utrykksmessig beveger Sandell seg mellom friimprovisasjon, rock, jazz og samtidsmusikk. De tre musikerne i Sten Sandell Trio er Sandell selv (fra bl.a. Sa Vidare, Gush), Aslak Hartberg (aka rapperen Allis, som har en merittliste som omfatter Jon Eberson/Morten Halle Quartet, Shining, Fringel og Thriatlon) og Anders Bye, som bl.a. har spilt med Noora, Planet Derrick, Insertcoin, Fringel, Cyro Baptista, Nils Petter Molvær, Bendik Hofseth og Jan Bang.

Den tredje og siste konserten med School Days finner sted mandag 26. november klokken 20.00, og byr på det radikalt støyende Fe-mail som oppvarmingsband. Hild Sofie Tafjord og Maja Solveig Kjelstrup Ratkje er sterke representanter for en ny, norsk generasjon i spenningsfeltet mellom samtidsmusikk og jazz, og blander gamle og nye elektroniske lydkilder ed ymse akustisk stoff – panfløyter, munnspill og andre undervurderte instrumenter.

En festivalbillett gir deg tre konserter for kroner 200,-, mens medlemmer av Blå slipper for halvparten av denne prisen igjen.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.