Bergenshus, FMKV

Travel høst for Forsvarets Musikkorps Vestlandet

Forsvarets Musikkorps Vestlandet (FMKV) er tilbake etter en velfortjent ferie, og melder at de er klare for å ta fått på en travel høst. Korpset består av 28 høyskoleutdannete musikere, og vil denne høsten fortsette å arbeide med kjente solister fra inn- og utland. I november vil korpset dessuten slippe en splitter ny CD, med urfremføring av samtidsmusikk av Eivind Buene, James Clapperton, Knut Vaage og Torstein Aagard-Nilsen.

Kalender

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Blant høydepunktene for FMKV denne høsten er «Jazz It Up»-konserten med Morten Gunnar Larsen, som vil foregå i Håkonshallen torsdag 9. september sammen med pianist/arrangør Morten Gunnar Larsen. Larsen har sin utdannelse i klassisk klaver fra Norges Musikkhøgskole i 1978 og har ofte gjestet fjernsyn og radio. I 1993 ble Larsen utnevnt til «Årets Jazz-musiker», og han ble tildelt Norsk Jazzforums årlige Buddypris. Han har reist på en rekke turneer i Europa, USA, Karibien, Tanzania, Moskva og Singapore. Han har også gitt ut flere internasjonale og norske plater.

Bergenhus-dagen blir feiret søndag 26. september fra klokken 11 til 16. I Håkonshallen spiller Forsvarets Musikkorps Vestlandet (FMKV) fra klokken 13, med et program rettet mot musikkinteresserte i alle aldre. I midten av oktober reiser FMKV så på Nato-turné til Tyskland, Nederland og Belgia – med ety program interesserte kan få høre i sin helhet i Håkonshallen torsdag 7. oktober og fredag 8. oktober.

Den 3., 4. og 5. november opptrer Forsvarets musikkorps Vestlandet med «Søstre i Ånden», som består av solistene Henriette Myhre, Hildegunn Coucheron og Berte Synnøve Taraldsen. Det blir et fengende show med Andrew Sisters-klassikere som «Rum and Coca Cola», «Boogie Woogie Bugle Boy» og «Don’t Sit under the Apple Tree» – musikk som opprinnelig var skrevet for å hylle forsvaret, og holde humøret oppe blant soldater og pårørende. Dirigent er Lars Erik Gudim.

I slutten av november har FMKV så gleden av å fremføre barnehagekonserter med hornist/pedagog Trude Eick, som forteller om Konkylia van Tare, og spiller på valthorn og på konkylier. Noe av musikken har Eick skrevet selv, men hun bruker også musikk fra flere kjente norske komponister, i tillegg til at barna vil få mulighet til å synge og spille selv. Dirigent for dette prosjektet er Cathrine Winnes.

FMKV vil også komme med en ny CD-utgivelse i november. Platen er spilt inn i NRKs studio i Bergen med dirigent Peter Szilvay, og vil inneholde verker som FMKV har bestilt og uroppført. Programmet består av følgende stykker: Eivind Buene: «Topographics» (slagverkkonsert), James Clapperton: «Songs and Dances of Death» (ensemble), Knut Vaage: «Breaking another Wall» (ensemble) og Torstein Aagard-Nilsen: «Winds of Changes». Produsent er Torstein Aagaard Nilsen, mens Gunnar Herleif fra NRK har vært ansvarlig for lyden.

For nærmere informasjon om høstens program, anbefaler Ballade.no ellers et besøk til www.fmkv.no.

Stillinger

Direktør for komponisthjemmene

KODE Kunstmuseer og komponisthjem

Kantor

Haugesund Kirkelige Fellesråd

Festivalsjef

Kongsberg Jazzfestival

Assistentdirigent

Arktisk Filharmoni AS

Daglig leder

Høstscena

Pianostemmere/ klaverteknikere

Norges musikkhøgskole (NMH)

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev