Morten Lindberg, 2005

To Grammy-nominasjoner til 2L

Norsk musikkbransje sprenger nye grenser: For første gang noensinne er et norsk selskap nominert til Grammy-priser både i klassen for beste kor og beste lyd.

Kalender

Chansons Internationales

22/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Romantikk og Revolusjon

22/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Romantikk og Revolusjon

22/09/2020 Kl. 21:00

Oslo

Klassisk i Ballsalen

23/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Det er Lindberg Lyd med musikkmerket 2L, et lite norsk produksjons- og plateselskap, som er nominert til prisene «Best Surround Sound Album» og «Best Choral Performance».

Dermed er ett og samme norske selskap nominert til to Grammy-priser samme år. Det har heller aldri skjedd før. Utgivelsen heter «Immortal Nystedt» og Ensemble 96 dirigeres av Øystein Fevang.

En Grammy-nominasjon sammenlignes ofte med filmindustriens Oscar-utdeling. Det er en av de mest prestisjetunge og ettertraktede priser i musikkbransjen. Kun én gang har Norge vunnet en pris, ved Truls Mørk i 2002.

— Når man driver et lite selskap i et lite land sitter man ikke akkurat og venter på to Grammy-nominasjoner på en gang. Men at det skjer er utrolig gøy og viser at små selskap har en sjanse også i de store sammenhenger, sier Morten Lindberg, produsent og daglig leder i 2L/Lindberg Lyd.

Etter nominasjonene er den endelig kåringen neste milepæl. Det skjer i Los Angeles 11. februar 2007.

— For 2L/Lindberg Lyd betyr det mye med to slike Grammy-nominasjoner. Det vil bidra til å gjøre selskapet kjent nasjonalt og internasjonalt og det er i seg selv et kvalitetsstempel, sier Lindberg.

Selskapet, som holder til i Oslo, har lagt bak seg et meget aktivt år, blant annet med produksjon av Sølvguttenes «Julemesse», og «Mozart» med Marianne Thorsen og Trondheimsolistene.

Mer informasjon om Grammy-utdlingen finnes på www.grammy.com.

Stillinger

Forretningsutvikler

Sørf – Sørnorsk kompetansesenter for musikk

Førsteamanuensis i fløyte

Norges musikkhøgskole

Førsteamanuensis i klarinett

Norges musikkhøgskole

Kantor

Ulstein kyrkjelege fellesråd

Direktør kultur og folkehelse

Trøndelag fylkeskommune

Seksjonssjef Den kulturelle skolesekken

Innlandet fylkeskommune Kultur

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev