Plakat for Bergen Tangofestival (Foto: Thor Brødreskift)

Tango i Bergen

– Jeg drepte min far og min mor med en liten gaffel, fordi jeg tok dem for å være fugler mellom trærne… På søndag kan du oppleve surrealistisk tango med denne tittelen i Bergen. Tango Bergensis presenterer en forestilling med musikk av Astor Piazzolla i Galleri 3,14 på Vågsalmenningen i vestlandsbyen. Forestillingen er bestilt av Kulturdagene i Bergenhus. Tango Bergensis frister med surrealisme, humor, flørt og storslagen tangomusikk.

Kalender

El Muro Tango & Inés Cuello

19/09/2020 Kl. 20.00

Oslo

Vinylens Verden

19/09/2020 Kl. 18.00

Rogaland

El Muro Tango & Omar Mollo

19/09/2020 Kl. 21.00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Tango Bergensis er et ensemble som består av profesjonelle musikere og dansere bosatt i Bergen. Utøverne har kompetanse og erfaring innenfor klassisk musikk, jazz og argentinsk tango. I tillegg til konserter innenfor hver enkelt sjanger arbeider ensemblet også med å utvikle konsepter som ligger i grenselandet mellom de forskjellige sjangrene. Det legges vekt på det visuelle og sceniske såvel som det lydlige.

Ensemblet debuterte sammen under Bergen Tangofestival 2002 og har siden jobbet med å utvikle sin egen stil og uttrykk der de setter et argentinsk kulturuttrykk inn i et samtidsperspektiv. Søndagens utøvere er Berte Synnøve Taraldsen, vokal, Ricardo Odriozola, fiolin og bratsj, Annabel Guaita, piano og dans, Leif Olav Korsnes, kontrabass og Jan Didrik Fagerlid, dans. Bodil Kvamme har vært regikonsulent og Camilla Skrede Johannesen har koreografien.

Senere i år skal Tango Bergensis sette opp en større scenisk produksjon kalt TangusDei som skal ha premiere under Bergen Internasjonale Kammermusikkfestival i september. Da vil musikken være komponert av ensemblets fiolinist og komponist, Ricardo Odriozola, Kurt Weill og Astor Piazzolla. Søndagens korte forestilling er en forproduksjon i utviklingen av TangusDei.

Stillinger

Forretningsutvikler

Sørf – Sørnorsk kompetansesenter for musikk

Førsteamanuensis i fløyte

Norges musikkhøgskole

Førsteamanuensis i klarinett

Norges musikkhøgskole

Kantor

Ulstein kyrkjelege fellesråd

Direktør kultur og folkehelse

Trøndelag fylkeskommune

Seksjonssjef Den kulturelle skolesekken

Innlandet fylkeskommune Kultur

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev