Sidsel Endresen

T-banefestival i boks

Da er det i boks: Oslo Sporveier og Musikk under Oslo er kommet til enighet om å arrangere musikkfestival, og lørdag 26. mai presenteres norsk undergrunnsmusikk nettopp i undergrunnen. Programmet er ikke offentliggjort, men Sidsel Endresen er nevnt som kandidat til å spille på t-banen.

Kalender

Festivalen var opprinnelig planlagt over to dager den første helga i mai, men er nå blitt redusert til en lørdag tre uker senere.

— Avtalen med Oslo Sporveier er i orden, og det blir nå helt sikkert musikk på t-banestasjonene i Oslo 26. mai, sier Andreas Gilhuus i Musikk under Oslo.

Han vil imidlert ikke røpe noe av programmet før det er spikret. I søknaden til Oslo kommune blir Jaga Jazzist, Håkon Kornstad Trio, Bigbang, Poor Rich Ones, Pen Jakke, The Source, SISU, Sidsel Endresen/Bugge Wesseltoft, Lars Lillo-Stenberg og Noora nevnt som mulige kandidater.

Musikk under Oslo vil fokusere på såkalt smal og alternativ musikk, men ønsker å overskride alle sjangergrenser. «En sjangerovergripende festival som bringer noe av det friskeste fra Oslos musikalske undergrunn til knutepunktene for byens kollektivtrafikk, hvor publikumstilstrømmingen er spontan og ubegrenset», skrev foreningen i sitt søknadsbrev.

— Vi ønsker å nå flest mulig mennesker, samtidig som det jo er et lite poeng i å presentere den musikalske undergrunnen i lokaler under jorden, sa Blås Martin Revheim til Ballade i mars.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.