Utsnitt av bildekollasj. LØV, Jackie Charles, Lil Halima, Alma, Hollow Hearts, Senjahopen, Ólafur Arnalds, Nils Bech, Vokal Nord og Trondheim Jazzorkester med Ole Morten Vågan og Flu Hartberg er noen av årets artister på Festspillene i Nord-Norges musikkprogram (Foto: Festspillene i Nord-Norge)

Stort konsertprogram, store forventninger

– Vi ser etter artister som pusher grenser, sier Maria Utsi, direktør i Festspillene i Nord-Norge .

Kalender

Konsert: ENCORE – INSPIRASJON

27/09/2023 Kl. 19:00

Oslo

Konsert med TERJUNGENSEMBLE

29/09/2023 Kl. 18:00

Oslo

Operapub på Grønland Boulebar

30/09/2023 Kl. 19:00

Oslo

23.-30. juni arrangeres årets Festspillene i Nord-Norge. Nylig presenterte de programmet. Om lag 50 ulike konserter i et bredt spekter av sjangre og musikalske uttrykk. Årets festival i Harstad presenterer verdensstjernen Ólafur Arnalds, Anja Garbarek og flere nyproduksjoner fra blant annet KLISH og Nils Bech.

– Vi ser etter artister som pusher grenser, går ut av komfortsonen og legger fra seg sjangerkonvensjoner, og er strålende fornøyd med at vi etter 3 år endelig har sikret oss islandske Ólafur Arnalds, den prisvinnende komponisten og pianisten. Når vi også har sikret oss Anja Garbareks «The Road is Just a Surface» og et bestillingsverk av Nils Bech, er det med store forventninger vi går årets festival i møte, sier festspilldirektør Maria Utsi.

Nye konsertarenaer
Årets festival presenterer to nye konsertarenaer. Harstad kino er arena for nordlige artister som Elle Márjá Eira og Hollow Hearts, men har også klassiske godbiter som Barokkanerne, som presenterer Årstidene i Norden. Norges to store jazzensembler, Trondheim Jazzorkester og Ensemble Denada er også klare:
– Det strålende ensemblet Trondheim Jazzorkester er ledet av Ole Morten Vågan når de kommer til Harstad, mens mange nok vil se frem til Ensemble Denada med Torun Eriksen. Til sammen er det en uke med et bredt spekter av musikk av svært høy kvalitet, og vi avslutter med et bestillingsverk av selveste Svante Henryson som skapes sammen med deltakerne på et av årets NUK – NyUngKunst-prosjekter, sier Utsi.

I samarbeid med Harstad Skipsindustri ferdigstilles dessuten Støperiet som kulturscene til årets festspill. Arbeidet med restaurering og bevaring har resultert i en industriell, ny scene å spille på.

– Vi har de siste årene hatt flere arrangement i Støperiet, og kunstnerne elsker muligheten til å presentere musikk på denne unike kulturscenen. Når vi nå rendyrker den som konsertarena er det med flere internasjonale band, som islandske Agent Fresco og Kælan Mikla, det finske stjerneskuddet Alma og russiske Oligarkh. Når vi i tillegg har selveste Team Me og Senjahopen som avslutning på uka, gleder vi oss stort til å innvie Støperiet som skikkelig Festspillscene, fortsetter Utsi.

Ny musikk fra nord
Nye, nordnorske og internasjonale navn har de siste årene fått vise seg fram på Festspillenes egen arena for ny musikk fra nord, og også i år er det en rekke fremadstormende artister på programmet.
– Det er virkelig mye bra som skjer på musikkfronten i nord, og det er viktig å gi plass til disse stemmene med sine perspektiv og ungdommelige fryktløshet. Her er det verdt å merke seg urban-prinsessen fra Midt-Troms, Lil Halima, og Harstads egen Kaja Bremnes med bandet Jackie Charles. Bodøbandet Regnvær er enda et strålende popband fra Bodøs popmaskin, mens Mimmi er en artist som har definert sin egen Barokkpop. Vi ser også frem til to spennende band fra Tromsøs musikkmiljø, High Heeled Gigants og Sunshine Reverberation. samt det musikalske fenomenet Axel Flóvent fra Island, sier Utsi.

Programmet finner du her.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.

Stillinger

Kommunikasjonssjef

Arktisk Filharmoni AS

Kunstnerisk leder

BIT20 Ensemble

Distriktsmusikar hardingfele/fele

Sunnfjord kulturskule

Organist

Flå Sokn

Pianolærer

Nord-Fron kommune / Fron kulturskole