Mary Miller

Stavanger2008: «Stemmens år»?

«2007 er Stemmens år og skal brukes til å bygge deltakelse og engasjement», heter det i en optimistisk pressemelding fra Stavanger2008. Nå er flere fremtredenede vokalister og aktører i området svært misfornøyde med dialogen med Stavanger2008, noe de også gir uttrykk for i dagens utgave av Ballade. Her bringer vi de relevante delene av pressemeldingen «Stemmens år» videre i sin helhet.

Kalender

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Velkommen til Stemmens år!

Vi har kalt 2007 for Stemmens år. Det er et år vi vil bruke til å bygge deltakelse og engasjement før det store braket, før Stavanger-regionen blir europeisk kulturhovedstad.

Stemmens år er ikke et kulturhovedstadsår i miniatyr, men et år hvor vi skal utforske sang, tale og sterke meninger, og alle stemmer skal få en anledning til å uttrykke seg og til å bli hørt.

Odins Øye er navnet på det store fortellerprosjektet i Stavanger2008. Gjennom Odins Øye skal den muntlige fortellerkunsten løftes fram, i år og neste år. Planene til det nystartede Fortellersenteret rommer også ambisjonen om å lage et nasjonalt og europeisk senter for fortellinger i det kommende Kunstens Hus i Sandnes.

Kultursjef Per-Harald Nilsson i Sandnes støtter satsingen: – Kulturhovedstaden kan gi oss grunnlaget for å få det til. Odins Øye kan gi varige resultater, sier Nilsson.

Kyrkjelyd er et nytt tiltak som det knapt finnes maken til i europeisk sammenheng, og som Stavanger Symfoniorkester står bak. Målet er å skape et nytt konserttilbud til publikum, presentere kirkemusikkens mange skjulte skatter og vekke til live den
europeiske kirkemusikktradisjonen. Kyrkjelyd blir jevnlig å oppleve både i nordfylket, i Ryfylke, i Dalane, på Jæren og i Stavanger-regionen i løpet av året. Og prosjektet vil være en vesentlig del av programmet i Stemmens år.

(—-)

I Stemmens år er arbeidet gjennom Stavanger2008s nettverk en viktig satsning. 18 barnehager vil kultur, de blir synlige blant annet under Maijazz. 14 barneskoler og seks ungdomsskoler er med. Eldrerådet i Stavanger, og 43 pensjonistforeninger,
utgjør et annet nettverk. Stavanger2008 samarbeider også med bydelshus og frivillige organisasjoner.

Den ansvarlige for det frivillige arbeidet er nå på plass, Anne Dorthe Sunde begynte i forrige uke. Sunde er klar:

– Vi trenger all den frivilligheten vi kan få. Stavanger2008 blir Norges største kulturarrangement noensinne.

— Idet det er et år igjen før Stavanger-regionen bryter ut i et fyrverkeri av kulturelle aktiviteter som europeisk kulturhovedstad, viser vårt program for 2007 allerede veien til hundrevis av reiser: små, famlende skritt ut forbi det trygge og kjente,
store sprang mot nye og uoppdagede steder, sier Mary Miller, direktør i Stavanger2008.

Stavanger2008 relanserer nettstedet stavanger2008.no og distribuerer programmagasinet for første del av Stemmens år i 150 000 eksemplarer.

Kommunene Stavanger og Sandnes er sammen med Rogaland fylkeskommune eierne av Stavanger2008, selskapet som planlegger, gjennomfører og evaluerer kulturhovedstadsåret.

Nettsidene til Stavanger2008, med oversikt over foreløpig program, pressemeldinger og prosjekter, kan interesserte studere nærmere her.

Stillinger

Direktør for komponisthjemmene

KODE Kunstmuseer og komponisthjem

Kantor

Haugesund Kirkelige Fellesråd

Festivalsjef

Kongsberg Jazzfestival

Assistentdirigent

Arktisk Filharmoni AS

Daglig leder

Høstscena

Pianostemmere/ klaverteknikere

Norges musikkhøgskole (NMH)

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev