Spunk (Foto: Lasse Marhaug)

SPUNK på Blårollinger

Blå er nettopp ferdig med sitt femårs-jubileum, og tilbyr nye, musikalske godbiter på rekke og rad. Denne helgen skal Spunk kommunisere med små og store under søndagens Blårollinger, mens Angelikvartetten fremfører verker av Bendik Hofseth, Helge H. Sunde og Paulin Skoglund Voss på selveste kvinnedagen. Mandag presenterer Ultron musikk av snarlig jubilerende Henrik Hellstenius, der store deler av repertoaret spilles i Oslo for første gang.

Kalender

Västanå Sessions

02/08/2024 Kl. 18:00

Hopalong AKA i bakgården på Folk

03/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024 åpningskonsert

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Blårolinger har vært en stor suksess siden oppstarten i oktober i fjor. Barnevognene står tett i tett utenfor lokalet i Brenneriveien, og det har i snitt vært rundt 180 barn og voksne på hvert arrangement, som har markert seg med en bred musikalsk profil. Denne søndagen er det den anarkistiske lydkvarttetten Spunk som skal spille konsert for hele familien. De fire musikerne i Spunk – Hild Sofie Tafjord, Kristin Andersen, Maja Ratkje og Lene Grenager – har tidligere gjort konserter for unge i regi av Rikskonsertene, og ønsker denne søndagen å åpne for gode innspill fra salen, der barnas egne forslag skal danne grunnlaget for den improviserte konserten.

Spunk har gitt ut albumene «Det Eneste Jeg Vet Er At det Ikke Er En Støvsuger» og «Den Øverste Toppen På En Blåmalt Flaggstang» i henholdsvis 1999 og 2002, og ble i 2001 gjenstand for kjærlig remiksing av folk som Martin Horntveth, Kim Hiorthøy, Andreas Meland, Jørgen Træen, Risto Holopainen, Lasse Marhaug og Andreas Mjøs på «Filtered By Friends». Bandet har etter hvert vakt betydelig oppsikt, både her hjemme og utenlands. «Först og främst låter Spunk som ingenting annat», skrev Göteborgs-Posten en gang om dem. Dørene åpner klokken 12, og konserten starter som vanlig en time senere.

Kvelden før, lørdag 8. mars, er det duket for konsert med Angelikvartetten, som for anledning vil være forsterket med bl.a. Henrik Eureius fra Secret Garden og Anne Marie Almedal fra Velvet Belly – de sistnevnte for øvrig snart aktuelle med et nytt album på Playground Music. Helge H. Sunde har skrevet et stykke for obo, strykekvartett og vokal som Almedal skal bidra på, mens Paolo Vinaccia vil trå til elektronisk rytmeunderlag under fremføringen av Bendik Hofseths stykke. Cellist Paulin Skoglund Voss vil også selv synge denne kvelden, og har for anledningen skrevet tre stykker som skal urfremføres. Alt bør med andre ord ligge vel til rette for en spennende musikalsk aften.

Det samme gjelder mandagen på Blå, da Ultron tyvstarter på feiringen av Henrik Hellstenius’ førtiårsdag. Hellstenius er med sin har bakgrunn fra både jazz og kunstmusikk, og regnes gjerne som en av de mest innovative komponistene i Norge. Konserten forhåndsomtales som «en totalopplevelse av Hellstenius’ musikkverden fra dørene åpnes til kranene er tømt», og for første gang får man live-fremføringer av Hellstenius’ ballettmusikk til flere forestillinger med Ingun Bjørnsgaard Prosjekt, samtidig som multikunstneren Jan Skomakerstuen vil blidra med «visuelle gadgets».

Konsertens to hovedklangfarger er slagverk og strykere, som opptrer i ulike kombinasjoner: strykertrio, duo, solo, slagverktrio. Blant kveldens musikere finner vi slagverkerne Eirik Raude, Hans-Kristian Kjos Sørensen og Cathrine Nyheim, cellisten Emery Cardas, bratsjistene Gro Løvdahl og Jon W. Sønstebø og fiolinisten Frode Larsen.

For ytterligere informasjon om Blås mars-meny anbefaler vi som vanlig et besøk til klubbens hjemmesider.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.