Dave Schotzko/www.iceorg.org

Sommarkonsertar i Vigelandsmuseet

Sommarkonsertane i Vigelandsmuseet er i gang, og fiolinist Ole Bøhn inviterer for 8. år på rad til varierte opplevingar i Borregården. Med dette held han i hevd ein gamal tradisjon med konsertering på museet, som det tidlegare var Oslo Kommune som sto bak. – ”Jeg prøver å lage et program som passer inn i sommer-Oslo. Derfor lager jeg det så variert som mulig”, fortel Bøhn. – ”Jeg lar musikerne spille hva de vil, men fokuserer på å holde en høy kvalitet.” Førskomande søndag kjem klarinettisten Joshua Rubin og slagverkaren David Schotzko som opptrer for første gong i Noreg, med samtidsmusikk på programmet.

Kalender

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Av Ida Habbestad

— Konsertene som foregår i Vigelandsmuseet om sommeren er en tradisjon jeg tok opp for 8 år siden, fortel Ole Bøhn. – I gamle dager arrangerte Oslo Kommune konserter her hver onsdag og søndag, hvor onsdagskonsertene var forbeholdt operaorkesteret, mens man presenterte andre musikere på søndagene. Så kom innsparingstider i kommunen, og man sluttet å arrangere disse konsertene. Men jeg synes det er et så fint lokale at det burde holdes liv i denne tradisjonen!

Variert, med høg kvalitet
Det er altså åttande året på rad at Bøhn tek initiativ til ei rekkje konsertar gjennom sommaren, og årets program er alt godt i gang. Motivasjonen er å halda liv i tradisjonen; men er det nokon større profil og retning på konsertane?

— Jeg prøver å lage et program som passer inn i sommer-Oslo. Derfor lager jeg det så variert som mulig. I tillegg til klassiske konserter har vi også jazzkonserter som har vært veldig populære. Hvert år har vi også med unge prisvinnere fra ungdomsmusikkmesterskap som Sparre Olsen-konkurransen, og i år har vi dessuten med en ren samtidsmusikkonsert. Jeg lar musikerne spille hva de vil, men fokuserer på å holde en høy kvalitet. Det eneste vi ikke gjør er å arrangere konserter med amatører; Vigelandsmuseet er en arena for profesjonelle konserter, meiner Bøhn.

Samtidsmusikk i Borregården
Førstkomande søndag er det tid for det som i fylgje Bøhn vil vera den første konserten med eit reint samtidsprogram arrangert i Borregården. Fiolinisten har invitert to musikarar frå USA; klarinettisten Joshua Rubin og slagverkaren David Schotzko som opptrer for første gong i Noreg. Dei to er tilknytt ICE (International Contemporary Ensemble) i New York, og spelar musikk frå USA, Latvia, Japan og Mexico.

— Det er ingen hemmelighet at mitt hjerte banker sterkt for samtidsmusikken, og nå har jeg lyst til å vise frem samtidsmusikk av høyeste klasse, fortel Bøhn. – For to år siden innbød ICE komponister fra hele verden til å sende inn verk til deres ensemble for fremførelse. Det kom inn et hav av verk fra hele verden, og det er altså noen av disse verkene vi får høre på søndag. Verkene er skrevet fra 1985 og frem til i dag – og i tillegg fremføres også Igor Stravinskys berømte tre stykker for soloklarinett fra 1919, fortel Bøhn.

Program
Under finn du fullstendig oversikt over dei komande konsertane, som i utgangspunktet finn stad ute i Borregården. Ved dårleg vær vil arrangementet foregå inne i museet.

25. juni Joshua Rubin ( New York), klarinett
David Schotzko ( New York ) perkussion
Gutierrez, Fujikura, Lavista, Sciarrino

2. juli Henning Kraggerud, fiolin
Christian Ihle Haadland, klaver
Sinding

9.juli Ragnhild Heiland Sørensen, sopran
Einar Steen- Nøkleberg, klaver
Schumann : Frauenliebe und Leben
Grieg : Diverse romanser

16. juli Edith Thallaug, mezzosopran
Liv Dommersnes, opplesning
Geir Henning Braaten, klaver
Grieg, Monrad Johansen, Bjørnson, Wildenwey

23. juli Sølve Sigerland, fiolin
Bach og Halgrimson

30. juli » En reise i kjærlighet »
Lise Fjeldstad, opplesing
Håvard Gimse, klaver
Chopin, Tveit, Wildenwey, Bjerke mfl.

6. aug. Ophelia Ragtime Orchestra

13.aug. UNGE PRISVINNERE
Solveig Xia, klaver
Veronika Stubberud, saksofon
Miriam Helms Ålien, fiolin
Victoria Puttermann, fiolin
i samspill med Bjarne Sakshaug, klaver
Bonneau, Binge, Mozart, Händel, Beethoven mfl.

20.aug.: FAR OG SØNN
Stig Nilsson, fiolin
Anders Nilsson, fiolin og bratsj
Halvorsen, Mozart, Brustad, Penderecki,Prokofiev

27. aug. Bugge Wesseltoft, klaver

3.sept. Magnolia Jazzband

Samtlege konsertar er kl. 14.00. Billetter à kr. 130 vert selde frå kl. 12 konsertdagen.

Stillinger

Direktør for komponisthjemmene

KODE Kunstmuseer og komponisthjem

Kantor

Haugesund Kirkelige Fellesråd

Festivalsjef

Kongsberg Jazzfestival

Assistentdirigent

Arktisk Filharmoni AS

Daglig leder

Høstscena

Pianostemmere/ klaverteknikere

Norges musikkhøgskole (NMH)

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev