Ingar Zach

SOFAs jubileums- og trippelslippkonsert 1. november på Blå i Oslo

Den norske idealistiske labelen SOFA feirer 2 år og slipper tre nye CDer denne uken. Dette markeres med en stor jubileums- og tippelslippkonsert på Blå i Oslo fredag 1. november, der vi får høre både norske, britiske og sveitsiske improvisasjonsmusikere av høy klasse. På scenen stiller Ingebrigt Flaten, Wazahugy og No Spaghetti Edition.

Kalender

Oslo Operafestival OPERAKONSERT

17/09/2021 Kl. 19:00

Oslo

Oslo Operafestival OPERAPERLER

17/09/2021 Kl. 21:00

Oslo

Oslo Operafestival – Lørdagsopera

18/09/2021 Kl. 15:30

Oslo

Gjennom de siste årene har den norske musikeren Ingebrigt Flaten etablert seg som en av Nord-Europas mest betydningsfulle kontrabassister. Han forbereder i disse dager en solo-CD som skal ut på SOFA i 2003, og fredag 1. november spiller han på SOFAs jubileums- og trippelslippkonsert på Blå. Han etterfølges av den norsk-sveitsisk-britiske kvartetten Wazahugy som består av fiolinisten Philipp Wachsmann, bratsjisten Charlotte Hug, gitaristen Ivar Grydeland og slagverkeren Ingar Zach.

Det Oslo-baserte improvisasjonskollektivet No Spaghetti Edition spiller også denne kvelden, og stiller for anledningen med følgende besetning: Phil Minton (Eng) – vokal, Pat Thomas (Eng) – keyboards, Phil Wachsmann (Eng) – fiolin/elektronikk, Charlotte Hug (Sveits) – bratsj/elektronikk, foruten de unge norske musikerne Håkon Kornstad – treblås, Ivar Grydeland – gitar, Tonny Kluften – kontrabass, Ingebrigt Flaten – kontrabass og Ingar Zach – slagverk.

Den lille, men svært aktive labelen har gitt ut 10 plater på to år, og SOFAs utgivelser har fått god mottakelse også utenfor landets grenser. Prestisjetunge magasiner i blant annet USA, Canada, Japan, Østerrike og Frankrike har beskrevet SOFA som noe av det mest spennende som skjer på den alternative musikkscenen i Nord-Europa i dag. The Wire er et av Europas mest betydningsfulle tidsskrifter for aktuell og banebrytende musikk. I mars 2002 hadde bladet en større portrett av SOFAs bakmenn Ivar Grydeland og Ingar Zach, og i forbindelse med bladets 20-års jubileum gir de i disse dager ut en samle-CD der de presenterer sine favoritt-labler i verden. SOFA er representert på The Wire-sampleren med kvartetten Wazahugy, og blir dermed tilgjengelig for 30.000 The Wire-abonnenter i hele verden.

Utgivelsene på SOFA distribueres for salg i Japan, USA, Canada, England, Tyskland, Frankrike, Italia, Sveits, Østerrike, Sverige, Danmark og Norge.

De tre CDene som slippes denne uken er:

*
Philipp Wachsmann, Charlotte Hug, Ivar Grydeland, Ingar Zach: «Wazahugy» (SOFA508)
*
No Spaghetti Edition: «Pasta Variations» (SOFA509)
*
Tri-Dim + Jim O´Rourke & Barry Guy: «2 of 2» (SOFA510)

Konserten finner sted på Blå i Brenneriveien 9C i Oslo, og tar til klokken 20.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.

Stillinger

Kirkemusiker

Tromsø kirkelige fellesråd

Markedsansvarlig

Kirkelig Kulturverksted AS

Prosjektleder

Norsk ressurssenter for klassisk musikk

Redaktør

Periskop

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev