Vigelandsmausoleet

Sevåg med konsertserie i Vigelands Mausoleum

Emanuel Vigelands Mausoleum i Oslo er et sted med en meget spesiell stemning – og akustikk. Kommende uke følger Øystein Sevåg i fotefarene til Birgitte Grimstad, Frode Haltli og Unni Løvlid – med konserter i Vigelandsmausoleet. Sevåg, som har vunnet flere priser for sine komposisjoner, stiller med nytt repertoar, spesialtilpasset mausoleets akustikk.

Kalender

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Etter to større konserter med sitt Global House Band i Norge nylig, vil Sevåg denne gangen spille alene. Sevåg sier han ønsker å skape en sakral, vakker, sanselig stemning med humor, og beskriver prosjektet som en oppfriskende lydreise i helt spesielle omgivelser. Til disse konsertene har han laget ny musikk som er spesielt tilpasset mausoleets akustikk.

Øystein Sevåg har de senere år vunnet priser og stor anerkjennelse internasjonalt for sin musikk. Hans innspillinger er solgt i mer enn 100 land, og har til og med blitt omtalt som «Norges viktigste eksport av kultur» i amerikanske medier. Musikkens hans er basert på en usedvanlig bred bakgrunn: Han har arbeidet innenfor klassisk kunstmusikk, elektronica, jazz, rock, «avant garde», og etnisk musikk og hans varemerke er å bygge broer mellom disse genrene.

Vigelandmusoleet er en av Oslos best bevarte hemmeligheter. Stedet har en formidabel akustikk med en ettertklang på over 20 sekunder. (Mer enn både Taj Mahal og Peterskirken i Roma.) Mausoleet er et tønnehvelvet rom fullstendig dekket av fresker. Det 800 kvradratmeter store maleriet Vita beskriver i dramatiske og erotiske scener menneskets liv fra unnfangelse til død. Emanuel Vigeland (Gustavs lillebror) bygget stedet i 1926.

Tidligere har også utøvere som Birgitte Grimstad, Frode Haltli og Unni Løvlid med stort hell benyttet seg av den spesielle klangen og stemingen i dette lille rommet. Den siste av de tre som spilte der, var Løvlid, i forbindelse med sin CD-utgivelsen «Vita».

Konsertene spilles 8., 9., 10., 11. og 12. november – hver kveld kl 19 og 21.
Hvor: Emanuel Vigeland Museum, Slemdal, Grimelundveien 8, 0775 Oslo.
Billetter: 815 33 133 eller www.ticketmaster.no

NB: Det er kun 25 plasser pr konsert.

Stillinger

Dirigent – hovedkorps

Hosle og Bekkestua skolekorps i Bærum

Direktør for komponisthjemmene

KODE Kunstmuseer og komponisthjem

Kantor

Haugesund Kirkelige Fellesråd

Festivalsjef

Kongsberg Jazzfestival

Assistentdirigent

Arktisk Filharmoni AS

Daglig leder

Høstscena

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev