Petter Kragstad, Raymond Berge, David Bratlie. Foto: Oslo Sinfonietta

Sesongåpning på Parkteatret

Parkteatret åpnet sesongen igår med klubbkonsert i regi av Øya. Lørdag er det klart for Oslo Sinfonietta med skuespiller Kim Haugen under Oslo Kammermusikkfestivals paraply. Videre utover denne måneden kan du blant annet overvære konsert med filmopptak med Supersilent (bandets eneste Oslo-konsert i år), konsert med Cecilie Jørstad, bandet Milestone Refinery og klatre-foredrag hvis du legger turen innom Olaf Ryes plass.

Kalender

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Øyas klubbdag bød onsdag på El Corazon, The Brimstone Solar Radiation Band og Sissy Wish, opphavskvinnen til «The Six Feet Tall».

Oslo Sinfonietta har med seg skuespiller Kim Haugen i Igor Stravinskys ”Historien om en soldat” lørdag 14. august. Stykket ble skrevet i 1918. Teksten er en faustiansk fabel basert på russisk folklore hvor djevelen får en soldat til å bytte fela si mot en bok som skal gi ham stor lykke. Kim Haugen har bearbeidet den norske versjonen av teksten sammen med dirigent Christian Eggen, og på konserten vil Haugen fremføre stykkets tre roller som en enkelt fortellertekst.

Oslo Sinfonietta og Oslo Kammermusikkfestival inviterer hvert år unge komponister eller dirigenter til samarbeid med ensemblet under festivalen, og i år fremføres nye verker av Petter Sørlie Kragstad (1977), David Bratlie (1972) og Raymond Ingar Berge (1976). Alle har studert ved Norges Musikkhøgskole. Inspirert av kunstnere som Warhol og Lichtenstein bryter Raymond Berges ”Reproductions of Beethoven’s 5th symphony” det klassiske ikonstykket ned i segmenter. Ved å snu verkets tradisjonelle premisser på hodet presenteres symfonien i ny drakt. Petter Kragstads ”Guest of Twilight” er inspirert av et dikt av poeten E. E. Cummings, kjent for sin eksentriske tegnsetting og visuelle oppstilling av sine tekster. David Bratlies ”Absorbing the resonance” ble også framført under fjorårets UNM-festival ogMed utgangspunkt i åpenbaringen som fenomen bruker han etterklang som metafor for inntrykk som sitter igjen etter en visjon. ”Jeg prøver å rekonstruere den gjenklangen som sitter i kroppen etter en åpenbaring – som når du lukker øynene etter å ha sett solen flomme inn et vindu,” sier Bratlie.

Supersilent holder årets eneste Oslo-konsert med innlagt filmopptak til en DVD som skal komme i 2005, førstkommende mandag.

Milestone Refinery holder slippefest for sin debutskive, som er spilt inn i et slott i Tsjekkia, blant annet med hjelp fra Susanna Wallumrød og et tsjekkisk strykeorkester. – Tenk deg Tom Waits på date med Edith Piaf med Fellini som kelner og Nick Cave som bartender, heter det fra Parkteatret.

Mer informasjon og Parkteatrets fullstendige augustprogram finner du her.

Stillinger

Direktør for komponisthjemmene

KODE Kunstmuseer og komponisthjem

Kantor

Haugesund Kirkelige Fellesråd

Festivalsjef

Kongsberg Jazzfestival

Assistentdirigent

Arktisk Filharmoni AS

Daglig leder

Høstscena

Pianostemmere/ klaverteknikere

Norges musikkhøgskole (NMH)

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev