Nils Økland

Rune Grammofon i Wire

Det norske plateselskapet Rune Grammofon har lenge vært en av favorittene til det engelske musikkbladet Wire. Nå vil abonnenter verden over få en 70 minutters sampler fra Rune Grammofon med september-utgaven av magasinet.

Kalender

Operagalla

09/08/2020 Kl. 19.00

Oslo

Opera Soirée

14/08/2020 Kl. 19.30

Viken

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

El Muro Tango & Inés Cuello

19/09/2020 Kl. 20.00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Det engelske musikkmagasinet, som regnes som et av verdens ledende tidsskrifter for eksperimentell og alternativ musikk, har lenge hatt et godt øye til Norge. Da bladet nylig skulle feire sin utgave nummer 200, var den norske felespilleren Nils Økland en av de tredve artistene som var representert på en dobbelt samle-CD, sammen med utenlandske avant garde-størrelser som Faust, Coil og Tom Recchion.

The Wire har spesialisert seg på samtidsmusikk i videste forstand, og har mange lesere over hele kloden. Disse vil nå få stifte nærmere bekjentskap med Rune Grammofon, der Økland har gitt ut albumet «Straum». På den 70 minuter lange oppvisningen av stalen til Rune Grammofon, finner vi spor fra nylig utgitte album med Supersilent, Phonophani, Tore Elgarøy, Archette/Wiget, samt kutt fra kommende utgivelser med Alog, Arve Henriksen, Spunk, Monolight, Food, Information og Deathprod.

Også andre steder i verden vekker den vesle kvalitetslabelen til det tidligere Fra Lippo Lippi-medlemmet Rune Kristoffersen interesse: Radiostasjonen WFMU-FM i New Jersey, som i fire år på rad er stemt inn som USA´s beste radiostasjon av kritikere i Rolling Stone, og ellers er hyllet av både New York Times og folk som John Peel og Matt Groening, har Tore Elgarøys «The Sound Of The Sun» (Rune Grammofon) på sin topp 10- liste, som for øvrig publiseres av ingen ringere enn BBC. Adressen til denne prtesentasjonen finner du her, mens du kan sjekke ut nettsidene til The Wire ved å gå til http://www.thewire.co.uk/

Stillinger

Kantor/ organist

Kongsberg kirkelige fellesråd

Orkesterbibliotekar

Oslo-Filharmonien

Kantor/ kyrkjemusikar

Gloppen kyrkjelege fellesråd

Produsent

Riddu Riddu Festivála

Produsent

Kulturfabrikken Sortland KF

Programsjef

Bodø2024 IKS

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev