Nils Økland

Rune Grammofon i Wire

Det norske plateselskapet Rune Grammofon har lenge vært en av favorittene til det engelske musikkbladet Wire. Nå vil abonnenter verden over få en 70 minutters sampler fra Rune Grammofon med september-utgaven av magasinet.

Kalender

Västanå Sessions

02/08/2024 Kl. 18:00

Hopalong AKA i bakgården på Folk

03/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024 åpningskonsert

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Det engelske musikkmagasinet, som regnes som et av verdens ledende tidsskrifter for eksperimentell og alternativ musikk, har lenge hatt et godt øye til Norge. Da bladet nylig skulle feire sin utgave nummer 200, var den norske felespilleren Nils Økland en av de tredve artistene som var representert på en dobbelt samle-CD, sammen med utenlandske avant garde-størrelser som Faust, Coil og Tom Recchion.

The Wire har spesialisert seg på samtidsmusikk i videste forstand, og har mange lesere over hele kloden. Disse vil nå få stifte nærmere bekjentskap med Rune Grammofon, der Økland har gitt ut albumet «Straum». På den 70 minuter lange oppvisningen av stalen til Rune Grammofon, finner vi spor fra nylig utgitte album med Supersilent, Phonophani, Tore Elgarøy, Archette/Wiget, samt kutt fra kommende utgivelser med Alog, Arve Henriksen, Spunk, Monolight, Food, Information og Deathprod.

Også andre steder i verden vekker den vesle kvalitetslabelen til det tidligere Fra Lippo Lippi-medlemmet Rune Kristoffersen interesse: Radiostasjonen WFMU-FM i New Jersey, som i fire år på rad er stemt inn som USA´s beste radiostasjon av kritikere i Rolling Stone, og ellers er hyllet av både New York Times og folk som John Peel og Matt Groening, har Tore Elgarøys «The Sound Of The Sun» (Rune Grammofon) på sin topp 10- liste, som for øvrig publiseres av ingen ringere enn BBC. Adressen til denne prtesentasjonen finner du her, mens du kan sjekke ut nettsidene til The Wire ved å gå til http://www.thewire.co.uk/

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.