Fe-mail (Foto: Carl Abrahamson)

Rosa støy i Oslo og SKAP! i Asker

Hvis du ikke er i Bergen og kan kose deg med By:Larm og Alarmpris i helgen, er det også andre muligheter for å fylle ørene. Er du i Asker, kan du i kveld allerede ta med barna på SKAP-konsert med Drivhuset og Torstad ungdomsskole i Asker Museum kl. 18.00. SKAP! er også en utstilling samme sted som står til 22. februar. I Oslo har støyduoen Fe-Mail fått med seg ingen ringere enn ex-Mayhem-trommis Manheim til Parkteatret i Oslo på lørdag, til en konsert som er opptakten til turné til San Francisco og Chicago.

Kalender

Legg til arrangement
Se alle

Utstillingen SKAP! har nå stått i flere uker i Asker Museum og har blitt mye besøkt av skoleklasser. I de siste dagene har Drivhuset arrangert musikk- og fotoverksteder med fire klasser fra Torstad ungdomsskole. Prosjektet er en del av Den kulturelle skolesekken.

SKAP handler om å skape, og prosjektet har som formål å la skoleelever få samarbeide med kunstnere om kommunikasjon med kunst. Ofte lar SKAP elever og kunstnere samarbeide. Denne uken har det vært intens aktivitet og kreativt samarbeid om lydinstallasjoner og originale SKAP- og møbelinstrumenter, og elever fra alle fire klasser har fått skape sine egne komposisjoner sammen med Jon Halvor Bjørnseth. Utdrag fra Torstad-komposisjonene blir også brukt som lyd-materiale i Lydskap II – der publikum inviteres til å dra i store spaker som styrer musikkens hastighet, tonehøyde og filter underveis i avspillingen. Christine Browne, en annen av kunstnerne bak prosjektet SKAP!, har holdt fotoverksted med både skoeskekameraer og moderne engangskameraer. Bilder fra denne prosessen blir å se på utstillingens elevvegg.

Asker Museum holder ekstra kveldsåpent i dag med servering av ertesuppe og pannekaker fra kl. 17.00. Konserten starter kl.18.00 med fri entré.

Kunstutstillingen SKAP! fortsetter frem til vinterferien med siste åpningsdag søndag 22. februar (tirs-fre.11-15, søn 12 – 16) Se og hør mye mer om SKAP! på nettstedet http://www.kunst.no/skap

Fe-mail skal relansere sin rosa vinyl «Syklubb fra Hælvete»(TV5) på amerikanske Important Records i slutten av februar, og de skal i den anledning spille i Chicago og San Fransisco. Som en opptakt til dette lover duoen en Valentinsdag du ikke glemmer på Parkteatret lørdag. Fe-Mail setter Manheim fra Mayhem og Øyvind Berg fra Baktruppen stevne til kalas fra kl. 21. Fe-mail består av Maja Solveig Kjelstrup Ratkje (vokal,elektronikk) og Hild Sofie Tafjord (horn, elektronikk).

Arild R. Andersen skrev følgende i Mute i fjor om Fe-mail: «(…)Dette er piggtrådmusikk for frisjeler. Det er med sin detaljrikdom Fe-mail holder interessen oppe. De er særdeles rause på trøkk, men lar handlingen roe seg mellom slagene. Syklubb fra Hælvete er ikke skapt for enhver anledning, men de gangene du har lyst på noe dyrisk. Jeg vil anbefale denne plata til alle 50-åringene som går rundt og tror at gitar-feedback er det tøffeste som finnes.»

Stillinger

Vikariat som akkompagnatør

Barratt Due musikkinstitutt

Pianopedagog – 60%

Nordre Follo kulturskole

Dirigent

Jar Skoles Strykeorkester, Bærum

Kommunikasjons-ansvarlig

Musikkforleggerne

Pianolærer

Nittedal Kulturskole

Programmedarbeider

Safemuse – Safe Havens For Artists

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev