Rolf Gupta

Rolf Gupta ny sjefsdirigent for Kringkastingsorkesteret

Kristiansanderen Rolf A. Gupta tiltrer stillingen som sjefsdirigent for Kringkastingsorkestret (KORK) fra høsten 2003. Ansettelsen av Gupta viderefører orkesterets tanker rundt fornyelse av musikkformidling og er samtidig en påminnelse til norsk musikkliv om at det fins unge norske dirigenter av høy internasjonal standard, heter det i en pressemelding fredag ettermiddag.

Kalender

Legg til arrangement
Se alle

— Kringkastingsorkestret er et barn av sin tid, og vi er opptatt av å utvikle oss sammen med våre lyttere, seere og konsertpublikum gjennom å bryte sjangergrenser og bryte generasjonskløften. Gupta er den dirigenten som kan ta oss videre på den veien, sier orkestersjef i KORK , Holger Gulbrandsen, i anledning ansettelsen.

Rolf Gupta er født i 1967, og har allerede rukket å ha en betydelig karriere som dirigent og komponist. Han har to ganger vunnet Ungdommens pianomesterskap og er utdannet kirkemusiker, cembalist, komponist og dirigent. I løpet av de siste ti årene har han bygget seg opp en betydelig internasjonal karriere. Han har bl.a. dirigert BBC Symphony Orchestra, Berliner Rundfunk Orchester, Finsk Radios Symfoniorkester og Det Russiske Nasjonalorkester i tillegg til alle de norske orkestrene. Han er også kunstnerisk konsulent for Kristiansand internasjonale kirkemusikkfestival, og var Artistic Director for MAGMA 2002 i Berlin.

— Gupta har alle forutsetninger for å gjøre en stor internasjonal karriere som dirigent, og samtidig bety mye for KORK såvel som for norsk musikkliv, sier Gulbrandsen.

— Kringkastingsorkestret har de siste årene vært igjennom en voldsom kunstnerisk utvikling og betydelig kvalitetsheving. Med sine to siste sjefdirigenter Avi Ostrowsky (1988 – 1992) og Ari Rasilainen (1992 – 2002) har orkesteret repertoar gradvis blitt mer internasjonalt og krevende, heter det i pressemeldingen fra KORKs Espen Sletner.

— Når Gupta tiltrer stillingen til høsten møter han et potent og spillesugent orkester som ser fram til å begynne arbeidet med sin nye sjefdirigent.

— For oss har det vært viktig å finne en dirigent som kjenner norsk musikk i tillegg til et bredt repertoar. At vedkommende har et internasjonalt ståsted og som ønsker å tilføre impulser utenfra, men som samtidig er bevisst hvilken rolle og funksjon KORK har i norsk musikkliv, forteller orkesterformann Tom Skjellum på vegne av musikerne.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev