Ingar Zach (Foto: Wade Matthews

Point 4 på Henie Onstad

Førstkommende søndag blir det konsert på Henie Onstad Kunstsenter utenfor Oslo. Klokken 15:00 spiller det nye ensemblet Point 4, bestående av folk fra Cikada og et par anerkjente jazz-improvisatører.

Kalender

Opera Soirée

14/08/2020 Kl. 19.30

Viken

Iskald Sound + Akuvi + Eben Jr.

15/08/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Det nye ensembelet POINT 4 består av 2 x flygel/keyboard og 2 x slagverk, med Cikada-musikerne Kenneth Karlsson og Bjørn Rabben og jazz-improvisatørene Jon Balke og Ingar Zach.

I følge arrangøren Ny Musikk forener Point 4 på en unik måte to virtuose duoer fra henholdsvis samtidsmusikk og improvisasjonsmusikk:

— Med en slik kompetanse samlet på én scene kan dette ensemblet aldri bli annet enn storartet. Det musikalske materialet skal arbeides frem dels gjennom improvisasjon, dels gjennom stumper og fragmenter av eksisterende verker. Instrumentariet produserer et rikt og latent eksplosivt lydbilde som leder assosiasjonene mot komponister som George Crumb, Morton Feldman, Harry Parch. Musikken er spunnet ut fra små kjerneområder som gjennom prosessen vokser til storformer av energisk organisk, lyd.

Point 4 var første gang å høre vinteren 2006 med konserter i Bergen, Stavanger, Sortland og på Ilios-festivalen i Harstad. Nå jobber de med en CD-innspilling.

UTØVERNE:
Kenneth Karlsson
f. 1952. Frilans pianist. Ved siden av sin karriere i Cikada også en omfattende karriere som solist med fokus på bl.a. nordisk og italiensk samtidsmusikk. Vant i 2000 Spellemannsprisen i kategorien for samtidsmusikk for sin solo CD Sofferte Onde Serene med verker av Giacinto Scelsi, Luciano Berio og Luigi Nono.

Bjørn Rabben
f. 1959. Frilans slagverker siden 1982 i diverse orkester. Har jobbet hovedsaklig med samtidsmusikk i kammerensembler og som solist. Er fast medlem i Cikada.

Ingar Zach
f. 1971. En av de ledende norske improvisasjonsmusikerne på den internasjonale scene. Hans særpreg er et bredt spekter av instrumenter og klangvirkninger, med original bruk av bass-buer, propeller, gonger, pingpongballer. Grunnlegger av plateselskapet SOFA sammen med Ivar Grydeland i 2000. Zach har vært dedikert til improvisasjon og folkemusikk i de siste fem årene og turnerer og innspiller med sine faste ensembler og prosjektband i USA og Europa.

Jon Balke
f. 1955. Profesjonell jazzmusiker siden 1973 i bl.a. E´olén, Masqualero, Radka Toneff quinteto. Etter hvert orkesterleder og komponist i ensembler som Oslo 13, Magnetic North Orchestra, Jøkleba, samt komponist for en rekke sceniske oppsetninger og kunstinstallasjoner. Etablerte i 2002 perkusjonsensemblet Batagraf.

Stillinger

Kantor/ organist

Kongsberg kirkelige fellesråd

Orkesterbibliotekar

Oslo-Filharmonien

Kantor/ kyrkjemusikar

Gloppen kyrkjelege fellesråd

Produsent

Riddu Riddu Festivála

Produsent

Kulturfabrikken Sortland KF

Programsjef

Bodø2024 IKS

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev