POING (Foto: Ellen Ugelstad)

POING til Ultima

Den norske trioen POING går inn i Ultima-festivalen som kunstneriske ledere sammen med Luca Francesconi for 2011.

Kalender

Opera Soirée

14/08/2020 Kl. 19.30

Viken

Iskald Sound + Akuvi + Eben Jr.

15/08/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Rolf-Erik Nystrøm, Frode Haltli og Håkon Thelin i POING feiret ti års jubileum som POING i 2009, og er en veletablert trio med bredt repertoar. I 2009 ble de også kåret til Årets utøvere av Norsk Komponistforening.

Det er Ultimas kunstneriske leder Luca Francesconi som har invitert POING inn i festivalen.

— Dette gir meg en god mulighet til å bli enda bedre kjent med det norske musikkmiljøet, sammen med noen av de fremste på feltet. Jeg ser på 2011 som et etableringsår for meg i Ultima, og gleder meg til å ta fatt på arbeidet i årene som kommer, sier Luca Francesconi i en pressemelding.

Allsidige
Som kunstneriske ledere er Nystrøm, Haltli og Thelin opptatt av at festivalen skal vise en vid horisont innenfor ulike musikalske uttrykk.

— Vårt hjerte har alltid ligget i samtidsmusikken, mens årene strekker seg videre inn i folkemusikk, jazz og den kommersielle musikken. Improvisasjonen er hele tiden der som døråpner og medspiller, forklarer Thelin.

Aktiv refleksjon
Arbeidet med programmeringen er godt i gang. Thelin kan foreløpig ikke lansere nyheter fra programmet, men kan avsløre at POING selv vil være med som utøvere.

— Vi håper at POINGs rolle som musikanter vil gi festivalen en ny dimensjon av levende formidling, utfordrende musisering og en aktiv refleksjon over kunstmusikken og dennes relasjon til andre musikalske uttrykk. Vi vil gjøre vårt ytterste for å fortsette den positive utviklingen som festivalen nøt under Lars Petter Hagens ledelse, understreker Thelin.

Stillinger

Kantor/ organist

Kongsberg kirkelige fellesråd

Orkesterbibliotekar

Oslo-Filharmonien

Kantor/ kyrkjemusikar

Gloppen kyrkjelege fellesråd

Produsent

Riddu Riddu Festivála

Produsent

Kulturfabrikken Sortland KF

Programsjef

Bodø2024 IKS

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev