POING (Foto: Joachim Kotte Norvik)

POING til Japan

Trioen POING reiser i disse dager på Japan-turné. På nasjonaldagen har de konsert i Tokyo, og mot slutten av måneden spiller de sammen med Helge Lien Trio på en festival for norsk jazz som arrangeres samme sted. I mellomtiden vil blant annet det japanske bryggeriet Asahi få en konsert med POING.

Kalender

Crashkurs i Symfonisk Lytting

21/09/2020 Kl. 18.00

Vestland

Chansons Internationales

22/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Romantikk og Revolusjon

22/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Romantikk og Revolusjon

22/09/2020 Kl. 21:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

POINGs Japan-turné er et resultat av ensemblets samarbeid med fire unge japanske komponister. For en tid tilbake bestilte POING nye verk for trioen av Sachiyo Tsurumi, Hiruyoki Yamamoto, Hideki Kozakura og Takmi Ikeda. Disse verkene skal nå urframføres. Trioen skal i alt spille seks konserter. Spillestedene spenner fra Asahi Breweries i Tokyo til en stor konsertsal i Kasugai. I tillegg skal de holde workshops med japanske musikk- og komposisjonsstudenter.

POING skal også spille norske verk av Maja Solveig Kjelstrup Ratkje, Lars Petter Hagen og Nora Wjeck, samt improvisasjoner og egne arrangementer av norske folkedanser.

Trioen Frode Haltli, akkordeon, Rolf-Erik Nystrøm, saxofon og Håkon Thelin, kontrabass, begynte å spille sammen sommeren 1999. Den utradisjonelle besetningen og musikernes interesse for ny musikk har gjort at POING hovedsakelig spiller musikk av sin egen generasjons komponister. POING jobber også med improvisasjon og har samarbeidet med blant andre DJ Bjørn Torske, friimprovisasjonsgruppa Tri-Dim og Solveig Slettahjell.

POING har en økende aktivitet i utlandet. Høsten 2002 spilte de blant annet i Reykjavik, Berlin, Trondheim, Tromsø og i Oslo. I 2003 krysses altså kontinentet, og blant videre planer finner vi antiatomkraft-konsert i München, festivalen Klangspuren i Schwarz samt samarbeid med komponister som Michael Finnisy, Richard Barrett, Volker Heyn, Ruben Sverre Gjertsen og Rolf Wallin. POING skal også medvirke i komponisten Maja S.K. Ratkjes nye opera og gir snart ut sin første CD.

— De nye japanske verkene vi har fått er veldig moderne, og samtidig veldig japanske, sier POINGs akkordeonist Frode Haltli.

Komponisten Sachiyo Tsurumi, som har skrevet for POING, sier om sitt stykke SUSHIYA 009: – Jeg ville gjerne komponere glad musikk på min egen måte. I Japan er det en tradisjon at orkestrene setter opp Beethovens niende symfoni mot slutten av året. Korpartiene i Beethovens niende gjør alltid mange japanere glade. En annen ting japanerne knytter glede til, er å spise sushi. De fleste japanere spiser sushi ved spesielle anledninger, enten det er bryllup, fødselsdag eller mer uformelle feiringer.”

Aner vi en voksende POING-feber i Japan? Sjekk ut trioens japanske nettside for anledningen: http://chiba.cool.ne.jp/kestner_2002/poing-jp/

Stillinger

Forretningsutvikler

Sørf – Sørnorsk kompetansesenter for musikk

Førsteamanuensis i fløyte

Norges musikkhøgskole

Førsteamanuensis i klarinett

Norges musikkhøgskole

Kantor

Ulstein kyrkjelege fellesråd

Direktør kultur og folkehelse

Trøndelag fylkeskommune

Seksjonssjef Den kulturelle skolesekken

Innlandet fylkeskommune Kultur

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev