POING

Poing lanserer Planet Poing

Det blir nok en «pøbeljul» med POING på Parkteateret 12. desember. Den kritikerroste trioen markerer slippet av sin kommende plate «Planet POING» (Jazzaway), oppfølgeren til kritikerroste «Giants of Jazz». Her loves det både flammesluking, blåserdueller, skjønne duetter og støy. Og for femte gang stiller en lang rekke artister og venner opp for trioen.

Kalender

Stabat Mater av Antonín Dvořák

28/03/2020 Kl. 19:00

Oslo

Fatoumata Diawara

28/03/2020 Kl. 20:00

Oslo

Stabat Mater av Antonín Dvořák

29/03/2020 Kl. 16:00

Oslo

Kampenjazz: Skarbø Skulekorps

29/03/2020 Kl. 20:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Den Oslobaserte trioen Poing regnes som et av Nordens ledende yngre ensembler innenfor samtidsmusikk. Etter konserter i hele Europa, Japan og Kina, og også en viss suksess med sin første plate, «Giants of Jazz», kommer nå deres andre album «Planet POING» ut på selskapet Jazzaway Records.

På ”Planet Poing” spiller Poing stykker av Sachiyo Tsurumi (Japan), Maja Solveig Kjelstrup Ratkje (Norge), Áki Ásgeirsson (Island), Lars Petter Hagen (Norge) og Jexper Holmen (Danmark). Alle stykkene er dedikert og spesialskrevet til Poing og beveger seg fra det sarte og vakre, til det råeste og hardeste, med andre ord en skikkelig rundreise på planeten Poing. Skiva er spilt inn av Audun Strype og produsert av Trond Reinholdtsen og Poing inne i et fjell.

”Planet Poing” lanseres under ensemblets årlige julekonsert: Pøbeljul med Poing – og det skjer på Parkteateret 12. desember kl. 21.

Ensemblet sier selv om konserten:

— For femte år på rad inviterer vi til et veldig annerledes juleshow. Ikke alle gjestene er klare ennå, men det blir satans mange.

Det loves flammesluking, doble basstrommer, strykekvartett, funky blåsedueller, Jarle Bernhoft og Unni Løvlid i skjønn duett, Ole Henrik Moe jr og Per Zanussi i ikke fullt så skjønn duett på sag, noise-duoen Fe-mail sammen med POING, Becaye Aw og Kouame Sereba stiller trofast opp sammen med masse andre musikervenner.

— En opplevelse man aldri, aldri glemmer, lover de entusiastiske musikantene.

POING er Rolf-Erik Nystrøm på saxofon, Frode Haltli på akkordeon og Håkon Thelin på kontrabass. De er blant annet omtalt som «det mest sjarmerende, pøblete og virtuose ensemblet i norsk musikkliv i dag», og samarbeider med flere av tidens mest kjente nålevende komponister.

Rolf-Erik Nystrøm ble i forrige måned håndplukket av komponist Rolf Wallin som mottager av De Unges Lindemanpris – en pris som er ment å stimulere og oppmuntre unge komponister, utøvere og musikkpedagoger. Begrunnelsen for denne prisen, samt en gjennomgang av Nystrøms musikalske bane så langt, kan du nå lese på [link id=61318 title=»denne lenken»] her hos oss.

Stillinger

Stipendiat i musikk

Universitetet i Stavanger

Kantor/organist – 100%

Kongsberg kirkelige fellesråd

Kantor – 50%

Kongsberg kirkelige fellesråd

Kantor/ organist

Gloppen kyrkjelege fellesråd

Forskningsbibliotekar

Nasjonalbiblioteket

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev