Klovner i Kamp

Phonofile AS og VG Nett AS lanserer nettbutikk

25. september lanserer Phonofile AS i samarbeid med VG Multimedia Norges største nettbutikk for salg av nedlastbare musikkfiler, www.vg.musikkonline.no. Her kan du velge blant over 38.000 enkeltinnspillinger. – Dette er en del av en større satsing på musikk i VG, sier Tom Berby i VG Multimedia, som også avslører at VG-lista snart vil komme i utvidet utgave.

Kalender

El Muro Tango & Inés Cuello

19/09/2020 Kl. 20.00

Oslo

Vinylens Verden

19/09/2020 Kl. 18.00

Rogaland

El Muro Tango & Omar Mollo

19/09/2020 Kl. 21.00

Oslo

Kampenjazz: Braid

20/09/2020 Kl. 20:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Man vil her finne alt fra metal og det siste på electronica-fronten til samtidsmusikk og folkemusikk. Felles for alt er at det er utgitt av norskeide plateselskaper, heter det i en felles pressemelding fra VG og Phonofile AS. Samarbeidet innebærer at Norges største nettsted i samarbeid med Phonofile skaper en historisk og unik tilgang til norsk musikk for forbrukere.

I forbindelse med lanseringen slippes det også eksklusivt repertoar som kun er tilgjengelig for digital distribusjon, med artister som Jan Eggum og Klovner i Kamp. Dette kan du lese mer om i [link id=57732 title=»denne»] artikkelen fra Ballade tidligere i dag.

VG og Phonofile vil i nær fremtid også publisere en «Topp10 Download»-liste på VGs nettsider. Denne er basert på samlet salg fra alle musikkonline-filialer, som for eksempel www.major.musikkonline.no, www.grappa.musikkonline.no, www.dbut.musikkonline.no, www.curlinglegs.musikkonline.no, www.musikkonline.no, i tillegg til salget fra VG-butikken.

— For oss i VG er denne satsingen et utslag av at vi ønsker å fokusere ekstra på musikkstoffet, sier Tom Berby i VG Multimedia til Ballade onsdag ettermiddag. – Vi kommer bl.a. til å utvide VG-lista, og tar også en del andre grep.

Samarbeidet med Phonofile AS gir kun VG muligheten til å bruke norsk repertoar, siden IFPI-selskapene så langt har valgt å sitte på sidelinjen i forhold til Phonofile-systemet.

— Vi kunne selvsagt ønsket oss et bredere utvalg, men nå er det nå en gang slik at de internasjonale plateselskapene har valgt å sette seg på gjerdet. Om vi måtte ha valgt mellom rent norsk og rent internasjonalt repertoar, er jeg ikke tvil om at vi uansett hadde valgt det norske. Det er moro for oss å være med på en helt ny distribusjonskanal som den Phonofile tilbyr nå. Det viser at i hvert fall deler av norsk musikliv er helt i forkant med tekniske løsninger. Jeg har i all fall ikke sett noe lignende Musikkonline-systemet i utlandet.

www.vg.musikkonline.no finner du musikk av og med over 2.000 artister, i tillegg til den normale VG-menyen i venstre hjørne. Musikkonline-systemet er bygget på Windows Media-teknologi fra Microsoft. Lydfilene er krypterte, og det utstedes en unik lisens for hver bruker og hvert spor som lastes ned. Lisensen gir brukeren rett til å avspille musikken på sin computer, flytte den til bærbare avspillere og brenne en kopi til CD-R. Tjenesten vil om kort tid også støtte Mac. Dersom man er usikker på om maskinen har den nødvendige software, kan man foreta en rask test fra menyvalget «Test din PC».

Stillinger

Forretningsutvikler

Sørf – Sørnorsk kompetansesenter for musikk

Førsteamanuensis i fløyte

Norges musikkhøgskole

Førsteamanuensis i klarinett

Norges musikkhøgskole

Kantor

Ulstein kyrkjelege fellesråd

Direktør kultur og folkehelse

Trøndelag fylkeskommune

Seksjonssjef Den kulturelle skolesekken

Innlandet fylkeskommune Kultur

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev