Philip Kruse, 2003 (Foto: Morten Løberg/Tono.no)

Påmelding til EDVARD-prisen 2004

For 7. år på rad skal TONO dele ut EDVARD-prisen. EDVARDs forskjellige juryer ber nå om innspill fra alle som har kjennskap til fremragende verk som er urfremført i 2003. – Gi oss beskjed om du kjenner til et verk som fortjener å komme i betraktning til EDVARD-prisen 2004, oppfordrer informasjonskonsulent Jens Magnus i TONO.

Kalender

Legg til arrangement
Se alle

Det skal i 2004 deles ut seks priser à 40.000 kroner, i kategoriene Populærmusikk, Samtidsmusikk, Musikk til annen kunstart (musikk til scene, film og video etc), Tekst til musikk og Vokalmusikk, samt Elektronika og installasjon.

De oppnevnte fagjuryenes oppgave blir innen sommeren 2004 å legge tre nominerte verk i alle klasser frem for EDVARDs hovedjury. Hovedjuryen plukker deretter ut en vinner. Tilfanget som fagjuryene henter sine nominerte fra, er verk av norske opphavsmenn som er urfremført eller utgitt for første gang i løpet av 2003.

EDVARD-prisens hovedjury, som består av Philip Kruse (NMFF), Synne Skouen(NKF), Ingrid Kindem(NOPA), Magnar Åm(NKF) og Idar Lind(NOPA), ber nå om innspill/tips om fremragende verk til fagjuryene.

— Hovedjuryen har rom for å endre kategoriene for prisutdeling fra år til år. I 2002 delte vi ut en pris for pedagogisk verk, og i 2003 delte vi ut pris innen klassen «Musikk for blåsere», uttaler lederen av EDVARDs hovedjury, Philip Kruse.

I 2004 ser juryen for seg at det deles ut en pris for vokalmusikk, samt en innen det spennende feltet Elektronika/installasjon. For å sikre tilfanget av god, nyskrevet, norsk musikk i disse genrene, vil hovedjuryen allerede nå orientere TONOs medlemmer om de nye priskategoriene.

— Vi håper på denne måten å stimulere komponistene til for eksempel å skrive nye vokalverk, uttaler lederen av EDVARDs hovedjury, Philip Kruse.

Henvendelser kan gjøres til TONOs administrasjon ved Jens Magnus, som kan nås via e-post, eller på telefon 22 05 72 00.

Oversikt over vinnere av EDVARD-prisen i 2003 og 2002 finner du henholdsvis her og her. Nedenfor finner du som vanlig også et utvalg relevante artikler fra Ballades arkiv.

Stillinger

Pianopedagog – 60%

Nordre Follo kulturskole

Dirigent

Jar Skoles Strykeorkester, Bærum

Kommunikasjons-ansvarlig

Musikkforleggerne

Pianolærer

Nittedal Kulturskole

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev