Norwegian Gospel Voices - NGV

Oslo Kirkemusikkfestival på søndag

Oslo Kirkemusikkfestival vil i samarbeid med Kirkeforum for Gamle Oslo søndag 3. mars arrangere en festivalgudstjeneste i Kampen kirke der religiøse folketoner inngår som et viktig musikalsk element. Som i den gamle prekengudstjenesten vil den vanlige liturgien bli erstattet av folketoner.

Kalender

Västanå Sessions

02/08/2024 Kl. 18:00

Hopalong AKA i bakgården på Folk

03/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024 åpningskonsert

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

MATINÉ – IMPROVISASJON I TRADISJON OG FORNYELSE

Søndag 3. mars 14.00 i Uranienborg kirkeSøndag 3. mars 14.00 i Uranienborg kirke:

Hovedfagsstudentene i kirkemusikk ved Norges musikkhøgskole gir denne formiddagen konsert i Uranienborg kirke. Konserten er i sin helhet viet studentenes improvisasjoner over kjente salmetoner og annet tradisjonelt materiale. Medvirkende: Ingvild Køhn, Gjermund Brenne, Vegard By, Ivan Sarajishvili og Stephen Sirris.

KJELL MØRK KARLSEN: JOHANNESPASJONEN

Søndag 3. mars 18.00 i Trefoldighetskirken:

Kjell Mørk Karlsens Johannespasjonen ble skrevet til Bergen Domkantoris 20-årsjubileum i 1992. Verket er en «kammerpasjon» skrevet for besetningen kor, soli, orgel, to oboer og to celli og skiller seg fra den tradisjonelle pasjonsformen ved at den er en eneste stor, nesten halvannen times korsats, avbrutt av solistiske innslag og kammermusikalske mellomspill, meditasjoner. Johannespasjonen er Kjell Mørk Karlsens opus nr. 100 og han sier selv om verket: «Det er vanskelig å finne enkeltverk som direkte forløpere for min Johannespasjon. Den er på en måte summen av det jeg har gjort til nå». Johannespasjonen fremføres av Bergen Domkantori, et av landets ledende kor, under ledelse av Magnar Mangersnes. Solister er Njål Sparbo (bassbaryton), Magne Skrede (tenor), Håkon Matti Skrede (tenor) og den finske sangeren Iikka Leppänen (bassbaryton).

LUDGER LOHMANN
Søndag 3. mars 20.00 i Oslo Domkirke:
Den verdenskjente tyske organisten Ludger Lohmann har studert ved musikkhøgskolen i Köln med Wolfgang Stockmeier og Hugo Ruf og i Wien og Paris med Anton Heiller og Marie-Claire Alain. Etter å ha undervist i mange år ved musikkhøgskolen i Köln mens han selv var student ble han utnevnt til professor i orgelspill ved musikkhøgskolen i Stuttgart i 1983, og på samme tid fikk han posisjonen som organist ved byens katolske katedral. I 1989 var han gjesteprofessor ved universitet i Hartford, USA. Ludger Lohmanns avhandling «Articulation on Keyboard Instruments of the 16th to 18th Centuries» er svært respektert som et viktig referanseverk og han er ansett som en av de ledende krefter innen oppføringspraksis av tidlig musikk på orgel. De siste årene har han som forsker hovedsakelig konsentrert seg om oppførelsespraksis av tysk romantisk orgelmusikk og han er involvert i Göteborg Organ Art Center ved universitetet i Gøteborg som seniorforsker.
Ludger Lohmanns innspillinger omfatter store deler av orgelrepertoaret, fra tidlig musikk til verker av nålevende komponister. Han nyter et verdensomspennende rykte som en etterspurt konsertorganist og pedagog, og deltar jevnlig i juryen ved internasjonale orgelkonkurranser. Under
Oslo Kirkemusikkfestival spiller Ludger Lohmann verker av Maurice Duruflé og Max Reger.

URBAN GOSPELMESSE
Søndag 3. mars 21.30 i Paulus kirke:
Med utgangspunkt i musikkformene gospel, R&B og hip-hop innbyr Norwegian Gospel Voices, dirigent Ragnhild Hiis Ånestad, liturg Espen A. Hasle og rappere og musikere fra hip-hopmiljøet i Oslo til en urban gospelmesse i Paulus kirke. – Opplev en annerledes og grensesprengende gudstjeneste med lyd, lys, energi og glede, oppfordrer arrangørene.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.