Knut Nystedt, 2004 (fra http://foreninger.uio.no/scholacantorum/)

Oslo bys kunstnerpris til Nystedt og Bjørnov

Ved samme arrangement som Lillebjørn Nilsen ble tildelt kulturprisen, ble også Oslo bys kunstnerpriser delt ut. To av dem gikk til musikere – komponisten, dirigenten og organisten Knut Nystedt og pianist, arrangør og orkesterleder Ingrid Bjørnov. Nystedt fikk pris for sin livslange, fremragende innsats for Oslos og landets musikkliv, mens Bjørnov ble hedret for sin allerede 25 år lange karriere som artist. I tillegg mottok tegneren Finn Graff, danseren Loan Tp Hoang og skuespilleren Anne Marit Jacobsen prisen. Kunstnerprisene er hver på 40 000 kroner.

Kalender

Operagalla

09/08/2020 Kl. 19.00

Oslo

Opera Soirée

14/08/2020 Kl. 19.30

Viken

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

El Muro Tango & Inés Cuello

19/09/2020 Kl. 20.00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Knut Nystedt får prisen for en fremragende innsats for Oslos og landets musikkliv. Han stiftet det Oslo-baserte koret ”Det norske solistkor”, og ledet det gjennom 40 år. Omtrent like lenge underviste han kordirigenter ved Universitetet i Oslo, og han har vært organist i Oslo i nesten 50 år (Lilleborg og Torshov kirker). Nystedt er allikevel mest kjent som komponist, og en av få nåtidige norske komponister hvis verker spilles verden over. Samtidig som hans verk plasserer seg innen den klassiske samtidsmusikken, er mange av hans verk svært mye framført i amatørmusikklivet og av barn og unge.

Ingrid Bjørnov får prisen for sin mangfoldige, og allerede 25 år lange karriere som artist. I tillegg til Dollie-karrieren som varte i 20 år har hun vært en av dem tv-bransjen har benyttet til mange store produksjoner.I tillegg til å være arrangør og orkesterleder har hun skrevet musikaler som er satt opp på forskjellige teateret både i Oslo og utenbys. I 2004 utgav hun ”Ingrids pianobok”, en veiledning i pianospill for etternølere og unnasluntrere. Bjørnov har også utmerket seg som komiker, og har de siste årene hatt stor suksess med sine soloforestillinger.

Finn Graff får prisen for sin innsats gjennom mange år som tegner i flere Osloaviser. Finn Graff har satt sitt preg på Oslos kulturliv. Ikke bare gjennom sine skarpe og poengterte politiske kommentarer, men også de mange portrettene av personer i nyhetsbildet. Hans karriere spenner allikevel mye videre enn det. Han er en svært mye brukt illustratør: fagbøker, barnebøker, lyrikk, og frimerker har fått illustrasjoner av Finn Graff.

Danseren Loan Tp Hoang får prisen for sin innsats som danser og performanceartist på Oslos og landets scener. Hun tok sin utdannelse ved Nordic Black Theatreschool i 2001, og har deltatt i og satt opp en lang rekke forestillinger i de få årene siden dette. Det er først og fremst innen det moderne og avantgarde uttrykket hun arbeider. Hun høster svært gode kritikker for arbeidene sine, og utviser en stor modenhet i uttrykket som ikke står i forhold til hennes alder. Med CrotonicX Exhale Performance Group står hun bak flere innovative oppsetninger på Oslos undergrunnsscener.

Anne Marit Jacobsen får prisen for sitt virke som skuespiller. Både på scenen, i kinosalen, på fjernsyn og i radio har hun fascinert Oslos og landets publikum siden sin debut på Nationalteatret i 1969. Hun har et svært bredt repertoar. De klassiske rollene har hun hatt på hovedscenen, mens hun satte sitt preg på Torshovteatret som medlem av ”Torshovgruppa”. Jacobsen har også vist seg som en ypperlig komiker. Mest kjent blant det brede publikum er hun allikevel for tittelrollen i Lilli Valentin, en forestilling hun har spilt over 300 ganger for mer enn 100.000 tilskuere.

Stillinger

Kantor/ organist

Kongsberg kirkelige fellesråd

Orkesterbibliotekar

Oslo-Filharmonien

Kantor/ kyrkjemusikar

Gloppen kyrkjelege fellesråd

Produsent

Riddu Riddu Festivála

Produsent

Kulturfabrikken Sortland KF

Programsjef

Bodø2024 IKS

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev