Mnozil Brass 07/Foto: www.mnozilbrass.at

Oslo Brass Weekend 2007

Oslo Brass Weekend er en møteplass for profesjonelle messingblåsere, studenter og amatører, og ble arrangert for første gang i fjor. 2.-4. mars er datoene for årets arrangement, som du kan lese mer om her.

Kalender

BACH – HAYDN – BACH

03/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

Operapub på Røverstaden

15/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

JAZZ I SIKTE

17/04/2020 Kl. 20:00

Rogaland

Kroke

17/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

OBW melder om en helg med fokus på messinginstrumentene i ulike musikksjangere. Det blir seminarer, mesterklasser og konserter, og det arrangeres også jazzklubb på Fabrikken (Grünerløkka) fredag og lørdag kveld.

Gjesteforelesere fra Tyskland og Østerrike
Her hjemme har vi i mange år rettet blikket mot Enland og USA og hentet inspirasjon fra disse lands tradisjoner, skriver OBW, men i år har de valgt å hente inn sine gjesteforelesere fra Tyskland og Østerrike, som har en lang messingblåsertradisjon vi i Norge kjenner alt for lite til. Fra Wien kommer Mnozil Brass et syv manns ensemble som med over 150 konserter i året har vakt stor oppmerksomhet i Europa, USA, Taiwan og i Japan. De skal holde seminar og konsertforestilling i løpet av de to dagene de er i Norge.

Det avholdes også mesterklasser gjennom helgen, for trompet, waldhorn, trombone samt tuba/euphonium/tenorhorn/basstrompet, se mer informasjon om foreleserne under.

Torsdag og fredag: barokktrompet og jazzklubb
OBW dras i gang torsdag 1.mars da solotrompeter i Den Norske Opera, Lars Næss, holder et innføringsseminar om barokktrompetspill. Barokktrompeten har ikke ventiler og krever derfor en helt spesiell spilleteknikk. Lars Næss er en av landets fremste på dette instrumentet. Seminaret foregår i Fagerborg Kirke.

Fredag formiddag har Mnozil Brass et formidlingsseminar for studenter og lærere ved NMH og BDM, og andre interesserte.

Samme kveld er det konsert i Fagerborg kirke). Her opptrer messingblåser-studentene ved BDM og NMH i flere konstellasjoner: Hans Gansch leder et stort messingensemble i originalskrevet musikk av Richard Strauss, og vi får høre både trombonekvartett og barokktrompetensemble. Dessuten spiller studentene fra Det Jyske Musikkonservatorium i Århus i deres store ensemble.

Deretter går publikum og musikere rett på jazzklubb på Fabrikken på Grünerløkka. Her er Sandvika Storband husorkester, men kvelden starter med at Odd Sylvarnes Lund i samarbeid med gitaristen Roar Vangen spiller både bukkehorn og flere av våre tradisjonsrike folkemusikkinstrumenter, i nyskapende tradisjonsmusikk.Solister med Sandvika Storband er Thomas (lillebror) Gansch, jazzhornisten Fred Johannessen og Jørgen Gjerde på trombone. Sandvika Storband ledes av trompetisten Frank Brodahl.

Lørdag og søndag: Mnozil og Nordisk Brass Ensemble
Disse dagene avholdes mesterklassene på NMH.

Lørdag kveld kl. 18:00 viser Mnozil Brass sin konsertforestilling ”Seven” i Lindemansalen. Konserten henvender seg også til et ikke-messingblåsende publikum. Publikum oppfordres til å bestille billetter til denne konserten på obw@nordicbrass.org.

Lørdag kveld er det igjen jazzklubb på Fabrikken, med Sandvika Storband som husband. Denne kvelden får publikum høre vinneren av Kjempesjansen, fiolinisten Alexander Rybak i samspill med storbandet. De får også høre klarinettisten Felix Peikeli, en annen av finalistene i Kjempesjansen, og trombonisten Tarjei Grimsby fra Det Norske Blåseensemble, samt trompetstorbandet ”Oslo All Star Trumpet Ensemble” og hornensemblet Hornomania.

Søndag medvirker Det Jyske Musikkonservatoriums messingensemble under gudstjenesten i Fagerborg Kirke. .

Nordisk Brass Ensemble holder konsert søndag kl. 18:00 i Lindemansalen. Ensemblet består av musikere fra flere av Skandinavias fremste symfoniorkestre, stiftet med ønske om – og behov
for – å spille kammermusikk på høyt profesjonelt nivå nettopp i et slikt ensemble. Nordisk Brass Ensemble har siden starten i 1993 gitt konserter over hele Norden. Deres repertoar er bredt og allsidig, og strekker seg fra renessansen til vår egen tid. For det meste består repertoaret av komposisjoner og arrangementer skrevet spesielt for ensemblet. NBE har bestilt, og urfremført, komposisjoner av norske og nordiske komponister, nevnes kan Ketil Hvoslef, Håkon Berge, Leif Segerstam og Jukka Linkola. Ensemblet kommer rett fra en turné i Østerrike og Tyskland.

Søndag kveld blir det trompet-Jam på jazzpuben Hr. Nilsen. Her får vi bl.a. høre Birgit Kjus, Erik Eilertsen, Frank Brodahl og Marius Haltli, alle sammen blant eliten av norske lightmusic trompetister, i samspill med pubens huskomp.

Om foreleserne
Hans Gansch, tidligere solotrompeter i Wiener Filharmonikerne, nå professor ved Mozarteum i Salzburg, unverviser trompetistene. .

Fra Hamburg har OBW hentet hornisten Albert (Ab) Koster, en av verdens fremste utøvere på såvel ventilhorn som på naturhorn. Koster var i mange år solohornist i Nord Deutsche Rundfunk Symfoniorkester i Hamburg, men forlot denne posisjonen for å satse på en internasjonal karriere som solist. Koster har bl.a. spilt med Radio Symphony Frankfurt, National de France, Orchestra of the 18th Century, Franz-Liszt Chamber Orchestra Budapest, Camerata Academica Salzburg, Residentie Den Haag, Tafelmusik Toronto og Concentus Musicus Vienna. Han har spilt med dirigenter som Frans Brüggen, Nikolaus Harnoncourt, Bernhard Klee, Ton Koopman, Krzysztof Penderecki, Christoph Perick, Sandor Vegh, Hans Vonk, Günter Wand og Bruno Weil. Han har også spilt i under Risør kammermusikkfestival og vært solist med Stavanger Symfoniorkester / F. Brüggen. Han har spilt inn flere CD-er, bl.a. alle Mozarts hornkonserter på naturhorn.

På trombone foreleser solotrombonisten i Wiener Symphoniker, Otmar Gaiswinkler. Han er også medlem av flere andre ensembler som Ensemble des 20. Jahrhunderts, Ensemble Concorde, Ensemble Pro Brass, Wiener Posaunen-Quartett og Wiener Bläserkonsort (Barokk-trombone). Gaiswinkler spiller også regelmessig i Concentus Musicus Wien og i Wiener Akademie.

Trombonisten (og multimusikeren) Reiner Schmidt kommer fra Frankfurt og spiller i Hessischer Rundfunk Symfoniorkester. Han er også en av Tysklands mest benyttede utøvere på euphonium og tenorhorn, og gjør konserter i flere av Tysklands største symfoniorkestere når verk som ”Planetene” av Gustav Holst og Mahlers 6. symfoni står på programmet. Han er også meget brukt når Wagner inkluderer basstrompeten i sine partiturer.

OBW er et samarbeidsprosjekt mellom Nordisk Brass Ensemble, Barrat Due Musikkinstitutt (BDM) og Norges Musikkhøgskole (NMH).
Mer informasjon om OSLO BRASS WEEKEND finner du på www.nordicbrass.org.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev