Jon Øivind Ness ved pianoet (Foto: TONO-nytt)

Om «vrangsebilder», selvdigging og sykkelturer

Halfdan Bleken undrer seg over at jeg mener han har en agenda. Han har da vitterlig flere ganger uttalt i Musikkantikk at autentiske
fremføringer av tidligmusikk er nyere og mer samtidig enn dagens kunstmusikk. Denne diskrediteringen av samtidsmusikk i et program som handler om en helt annen musikk har forundret og forergret meg, og må etter mine begreper sies å være uttrykk for å ha en underliggende agenda, skriver en oppgitt Jon Øivind Ness.

Kalender

Västanå Sessions

02/08/2024 Kl. 18:00

Hopalong AKA i bakgården på Folk

03/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024 åpningskonsert

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Av Jon Øivind Ness

Og jo, jeg hørte programmet. Sluttreplikken som jeg tidligere har henvist til kom etter en rekke tendensiøse uttalelser som «om Mozart (eller Vivaldi eller..? – husker ikke) hadde levd i dag ville han ikke blitt tatt opp som medlem av Norsk Komponistforening».

Når Bleken nå forsøker å fremstille sin medvirkning i programmet som avbalansert og saklig, tegner han det man i Åpen Post ville kalle et «vrangsebilde». MiM vil ikke være «mikrofonstativ» for musikklivet. Synes de virkelig det er bedre å være mikrofonstativ for tilfeldige særinteresser rundt om i huset på Marienlyst? I dag intervjuer jeg deg, og i morgen intervjuer du meg.

Da skal det ikke mye tankearbeid til for å snu Reintons uttalelse mot ham selv: Musikkavdelingen i NRK er lukket og selvdiggende. Av en eller annen grunn fant jeg det ikke naturlig å ta med «eksklusiv». Hva med å ta seg en tur ut av korridorene? Jeg håper dette ble mine siste ord i denne debatten. Det er noter som må skrives og sykkelturer som må sykles.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.