Arne Nordheim i 2006 (Foto: Lisbeth Risnes/MIC)

Ole-Henrik Moe tildelt Arne Nordheims komponistpris

Arne Nordheims komponistpris ble tildelt den norske komponisten Ole-Henrik Moe. Prisen er på 110 000 kroner. Prisutdelingen ble foretatt av Arne Nordheim under en konsert i Ultimafestivalens regi i Universitetets Aula.

Kalender

Arne Nordheims komponistpris ble opprettet av Kulturdepartementet 20. juni 2001 i anledning Arne Nordheims 70-års dag. Prisvinner utpekes av en jury med Arne Nordheim som leder.

Ole-Henrik Moe er født i 1966 og bosatt i Oslo. Han har komponert kammer- og orkestermusikk som har vært framført både i konsertsammenhenger og på radio/tv i Norge og i utlandet. Han har medvirket som komponist/musiker i en rekke «crossoverprosjekter» i tillegg til at han har opptrådt som jazzfiolinist. Moe har også spilt sag på flere av platene til Motorpsycho.

Som moderne improvisasjonsmusiker har Ole-Henrik Moe vært aktiv både sammen med andre og som solist, i alt fra teateroppsetninger til forestillinger med moderne danseimprovisasjon.

Tidligere prisvinnere er Sven Lyder Kahrs i 2005, Cecilie Ore i 2004, Lars Petter Hagen i 2003, Kåre Kolberg i 2002 og Maja Solveig Kjelstrup Ratkje i 2001.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.
Digitale festivaler og konserter

Stillinger

Kirkemusiker

Aurskog-Høland kirkelige fellesråd

Salgs- og markedsansvarlig

Festspillene i Bergen

Daglig leder

Balansekunst

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev