Arne Nordheim2006_2 (Foto: Lisbeth Risnes/MIC)

Ole-Henrik Moe tildelt Arne Nordheims komponistpris

Arne Nordheims komponistpris ble tildelt den norske komponisten Ole-Henrik Moe. Prisen er på 110 000 kroner. Prisutdelingen ble foretatt av Arne Nordheim under en konsert i Ultimafestivalens regi i Universitetets Aula.

Kalender

Legg til arrangement
Se alle

Arne Nordheims komponistpris ble opprettet av Kulturdepartementet 20. juni 2001 i anledning Arne Nordheims 70-års dag. Prisvinner utpekes av en jury med Arne Nordheim som leder.

Ole-Henrik Moe er født i 1966 og bosatt i Oslo. Han har komponert kammer- og orkestermusikk som har vært framført både i konsertsammenhenger og på radio/tv i Norge og i utlandet. Han har medvirket som komponist/musiker i en rekke «crossoverprosjekter» i tillegg til at han har opptrådt som jazzfiolinist. Moe har også spilt sag på flere av platene til Motorpsycho.

Som moderne improvisasjonsmusiker har Ole-Henrik Moe vært aktiv både sammen med andre og som solist, i alt fra teateroppsetninger til forestillinger med moderne danseimprovisasjon.

Tidligere prisvinnere er Sven Lyder Kahrs i 2005, Cecilie Ore i 2004, Lars Petter Hagen i 2003, Kåre Kolberg i 2002 og Maja Solveig Kjelstrup Ratkje i 2001.

Stillinger

Vikariat som akkompagnatør

Barratt Due musikkinstitutt

Pianopedagog – 60%

Nordre Follo kulturskole

Dirigent

Jar Skoles Strykeorkester, Bærum

Kommunikasjons-ansvarlig

Musikkforleggerne

Programmedarbeider

Safemuse – Safe Havens For Artists

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev