Oslo Filharmoniske Orkester

Okkelmo ønsker å gå

Trond Okkelmo, som har vært direktør i Oslo Filharmoniske Orkester siden 1985, sier han har tatt initiativ til å drøfte et mulig lederskifte. Dette ble de ansatte ved orkesteret informert om i et møte i ettermiddag. Tidligere denne uken, på tirsdag, ble det foreslått og vedtatt en fremdriftsplan for endringer i organisasjonen.

Kalender

BACH – HAYDN – BACH

03/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

Operapub på Røverstaden

15/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

JAZZ I SIKTE

17/04/2020 Kl. 20:00

Rogaland

Kroke

17/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Til grunn for dette ligger det orkesteret kaller «en omfattende organisasjonsanalyse» som er foretatt gjennom det siste halve året. – Den overordnede målsettingen for dette arbeidet er å utvikle et tidsriktig og effektivt styrings- og administrasjonssystem for den samlede virksomheten, skriver orkesteret i en pressemelding.

De ansattes organisasjoner har gitt sin prinsipielle tilslutning til at arbeidet kan videreføres.

Det legges vekt på i den utsendte pressemeldingen at Okkelmo selv har deltatt i arbeidet med organisasjonsendringene. – Han ønsker å legge forholdene til rette for fornyelse og har overfor styret tatt initiativ til å drøfte et mulig lederskifte. Det er ikke besluttet når styret ser seg i stand til å fristille Okkelmo. Styret vil nå vurdere situasjonen, i samarbeid med Trond Okkelmo.

Tidligere på dagen uttalte orkesterets informasjonssjef Marit Gaasland til Ballade at NRKs melding tidligere på morgenen om Okkelmos avgang i ettermiddag var «en spekulasjon uten kildeanvisninger som de kommer med stadig vekk.» Hun sa også at «det ikke ville være noen tvil om utfallet» dersom den redaksjonelle dekningen av «dette personangrepet» ble meldt inn til Pressens Faglige Utvalg. Etter informasjonsmøtet på fredag ettermiddag ønsket ikke Gaasland å kommentere pressemeldingen.

Orkesterets styreleder Ragnar Halvorsen var ikke tilgjengelig på sin mobiltelefon. Det var heller ikke Eric Cameron, et av varamedlemmene i styret og den personen utover Halvorsen som kan uttale seg offisielt om planene.

Orkesterets nye kunstneriske leder André Previn skal gjennomføre sin første konsert 29. august. Det ville neppe være en god velkomst for Previn dersom de påståtte interne stridighetene mellom administrasjonen og orkesteret, blant annet om lønnsforhold, skulle fortsette til det tidspunktet.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev