Janne Stang Dahl

Nytt svar til Haugland

Ny Musikks daglige leder, Janne Stang Dahl, forteller her om Ny Musikks arbeid, og hvorfor det ikke er hennes oppgave å ta avstand til Kenneth Karlssons personlige synspunkter. – Oppgaven med å fremme både etablerte og uetablerte kunstnere tar vi svært alvorlig, sier hun. – Og i forbindelse med dette er Cikada en av mange viktige formidlingskanaler.

Kalender

BACH – HAYDN – BACH

03/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

Operapub på Røverstaden

15/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

JAZZ I SIKTE

17/04/2020 Kl. 20:00

Rogaland

Kroke

17/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Ny Musikk er en landsdekkende forening som arbeider aktivt med å formidle samtidens kunstmusikk. Organisasjonen er den norske seksjonen av International Society for Contemporary Music (ISCM), og vårt formidlingsarbeid er således også internasjonalt rettet. I forbindelse med dette er Cikada en av våre viktigste formidlingskanaler. Den statlige støtten som bevilges ensemblet, er nettopp øremerket dette formålet.

Ny Musikk arbeider med å formidle nye strømninger i samtidsmusikken på flere nivåer, gjennom å søke å ivareta en aktiv dialog med skapende aktører innen musikkfeltet. Vår oppgave er å gjenspeile tendenser og presentere disse via konserter og andre prosjekter. Ja, hurra, Haugland, floraen av dyktige og sultne utøvere såvel som komponister her til lands er inspirerende, og tyder på et musikkfelt som både har evnen og viljen til å være både nyskapende og dynamisk. Det er med entusiasme vi deltar i dette nettverket som stadig spinnes utover, og noen ganger gir mønstre av nye overraskende konstellasjoner. Det er for eksempel interessant å følge med på hvordan samarbeidsprossessen mellom komponist og utøvere stadig kjøres i tettere tospann.

Ny Musikk kan vise til en lang rekke produksjoner og samarbeidsprosjekter der unge friske navn deltar, både ensembler og enkeltutøvere. Oppgaven med å fremme både etablerte og uetablerte kunstnere tar vi svært alvorlig.

Når formannen i Norsk Komponistforening så oppfordrer meg til å ta klarere avstand fra Kenneth Karlssons uttalelser, kan jeg bare svare med at jeg slettes ikke vil utbalansere en musikers personlige meningsytring! Glenn Erik Hauglands konnotasjon om at Karlsson «holder seg for nesen» når han spiller norskkomponert musikk må stå for Hauglands egen regning. Det samme gjelder vurderingen av hans medlemsskap i Ny Musikk.

Stillinger

Stipendiat i musikk

Universitetet i Stavanger

Kantor/organist – 100%

Kongsberg kirkelige fellesråd

Kantor – 50%

Kongsberg kirkelige fellesråd

Kantor/ organist

Gloppen kyrkjelege fellesråd

Forskningsbibliotekar

Nasjonalbiblioteket

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev