Fiolin

Nye nettsider for Komponistforeningen

Norsk Komponistforening har foretatt en kraftig oppussing av hjemmesidene sine. De nye sidene retter seg både mot Komponistforeningens egne medlemmer og nysgjerrige lyttere, og skal dessuten presentere mye dagsaktuelt stoff. – Vi skal være en aktiv leverandør av kunnskap om komponister i Norge, ny norsk musikk, utøvere i ny musikk-feltet, og ikke minst saker og begivenheter som angår disse kunstformenes samfunnsvilkår, sier nettansvarlig Hege Imerslund.

Kalender

Av Arvid Skancke-Knutsen

Norsk Komponistforening er en interesseorganisasjon og fagforening for yrkesaktive komponister som bor eller arbeider i Norge. I går ettermiddag fremsto Komponistforeningens nettsider i helt ny drakt, der både brukervennligheten og aktualiteten er skrudd adskillige hakk opp.

— Norsk Komponistforenings gamle nettsted og dårlige tilgjengelighet på internett har vært gjenstand for latter og spott, og gode doser fortvilelse, sier nettredaktør Hege Imerslund. Nå håper og tror hun at de nye sidene vil falle i smak – både hos foreningens egne medlemmer og musikkinteresserte ellers.

— Det som publiseres i første omgang er grunnleggende informasjon om foreningen, medlemmer, aktiviteter og tilbud. Vi tar også mål av oss til å være aktuelle, og vil i samarbeid med Ballade.no publisere utvalgte nyheter og artikler som angår norske komponister hver uke, i tillegg til egne saker, forteller Immerslund. De nye sidene har også direkte lenker til Musikkinformasjonssenterets databaser for verklister og innspillinger.

— Vi tilbyr ellers et oppdatert medlemsregister med kontaktinformasjon og biografier. Vi offentliggjør informasjon om tillitsvalgte, administrasjon, vedtekter og historikk, og oversikt over bevilgende instanser for bestillingsverk og konsertprosjekter med oppdaterte søknadsfrister.

NKF arbeider for profesjonelle norske komponisters arbeidsvilkår, og for å utvide nedslagsfeltet for ny norsk musikk gjennom samarbeid med alle feltets aktører. NKFs medlemmer produserer tonekunst og bruksmusikk innenfor et bredt spekter av sjangere, fra partiturmusikk for etablerte og utradisjonelle besetninger, moderne musikkdramatikk og eksperimentell og improvisasjonsbaserte verk, til elektronika, tverrkunstneriske prosjekter og lydinstallasjoner.

Det er også mulig å lytte til en hel del av dette mangfoldet gjennom den nye nettsatsingen. Her finner man splitter nye utgivelser på Aurora-etiketten, så som Sigyn Fossnes’ og Einar Henning Smebyes ”Tightrope Walker” og Lasse Thoresens ”Løp, lokk og linjar”, men også eldre innspillinger med og av bl.a. Maj Sønstevold, Alfred Janson og Antonio Bibalo.

— På www.komponist.no finner du bl.a. Auroras unike katalog av innspilt norsk samtidsmusikk tilgjengelig for lytting, nedlasting og CD-kjøp gjennom nettbutikken vår hos Musikkonline. Og interesserte kan også enkelt laste ned gjeldende bestillingsverk-satser, normalkontrakt for bestillinger, med mer, sier Imerslund.

Norsk Komponistforening ønsker seg nå at så mange som mulig gir respons på de nye sidene. Foreningen er også i ferd med å foreta en større behovsundersøkelse blant sine medlemmer.

— Folk må gjerne komme med ønsker for videre utvikling, og tjenester de som medlemmer av NKF ønsker å finne. Vi vil også gjerne vite hva man synes om brukervennlighet og utseende.
Vår målsetting er ellers at sidene skal være av interesse også for nysgjerrige lyttere og samarbeidspartnere.

— NKFs nettsted skal være en aktiv leverandør av kunnskap om komponister i Norge, ny norsk musikk, utøvere i ny musikk-feltet, og ikke minst saker og begivenheter som angår disse kunstformenes samfunnsvilkår, avslutter Imerslund.

De nye nettsidene finner du på www.komponist.no.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.

Stillinger

Kantor/ menighetsmusiker

Tønsberg kirkelige fellesråd

Generalsekretær

Den norske Forfatterforening

Kommunikasjons-rådgiver

Asker kulturskole

Produsent

Festspillene i Nord-Norge

Daglig leder

Innlandet musikkråd

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev