Amulet 2006

Ny Musikk med nytt blod

Ny Musikk kunne på tampen av 2005 ønsker Elisabeth Vatn og Torgny Amdam velkommen som nye medarbeidere. Elisabeth Vatn tar over etter Thorbjørn Tønder Hansen som produsent for Cikada, mens Torgny Amdam har fått jobben som informasjonskonsulent i halv stilling, og kommer til å jobbe med profileringen av Ny Musikk både internt og utad.

Kalender

Fiolinens gullalder

26/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Knut Vaage: multiMORF remix vol 1

26/09/2020 Kl. 20:00

Vestland

Ghazal- og qawwali-kveld

26/09/2020 Kl. 18:00

Oslo

Høstlandskap

26/09/2020 Kl. 16:00

Oslo

Både Elisabeth Vatn og Torgny Amdam har i hovedsak hatt sine musikalske løpebaner innen andre felt enn samtidsmusikken. Når Vatn nå tar over etter Thorbjørn Tønder Hansen som produsent for Cikada, får hun det administrative ansvaret og jobber kreativt i samarbeid med ensemblet om programlegging og tilretteleggelse av Cikadas kunstneriske virke.

Elisabeth har bakgrunn som festivalsjef for Prøysenfestivalen 2005. Hun er også frilansmusiker på sekkepiper, klaver og klarinetter. I tillegg underviser Elisabeth i klaver ved Barratt Due. Hun skriver musikk til egne ensembler, blant disse Tigerlily, turnerer for rikskonsertene med egen forestilling, har spilt konserter og gitt ut CDer i Skandinavia, Tyskland og USA.

— Jeg gleder meg. Samtidsmusikk er et felt hvor jeg føler meg hjemme, både som utøver, og nå også administrativt ansvarlig. Det er spesielt spennende å ha en sentral rolle i arbeidet med og rundt et ensemble som har lagt seg på et ubestridt høyt nivå, nemlig Cikada.

Cikada-ensemblet må vel på alle vis regnes som Ny Musikks flaggskip, og ble i fjor som første ensemble i Norden tildelt den meget høythengende Nordisk Råds Musikkpris.

Ny Musikk sier i forbindelse med de to nyansettelsene at de vil bli synligere. Torgny Amdam har fått jobben som informasjonskonsulent i halv stilling, og kommer til å jobbe med profileringen av Ny Musikk både internt og utad.

— Dette innebærer å holde medlemmer, samarbeidspartnere og media oppdatert om hva som skjer i Ny Musikk. Han vil på forskjellige måter styrke kommunikasjonen av Ny Musikks mange prosjekter, sier Ny Musikk-leder Anders Eggen.

— Det virker på meg som at kompetansen er på plass i Ny Musikk; at Ny Musikk er en ambisiøs og levende organisasjon. Dette er et godt utgangspunkt, og Ny Musikk har derfor et potensial til å bli synligere” sier Amdam, som er utdannet Cand. Philol. fra Institutt for Medier og Kommunikasjon ved Universitetet i Oslo.

Torgny Amdam vil nok for langt flere også være kjent som vokalist i rockebandet Amulet.

— Min musikalske bakgrunn er hardcore og punk. Jeg ser flere likheter med samtidsmusikken. Det handler blant annet om innstendighet og kompromissløshet – musikkideologiske verdier jeg gledelig slår et slag for, kommenterer han.

Mer informasjon og nyheter fra Ny Musikk-miljøet finner du på www.nymusikk.no.

Stillinger

Direktør

Fond for utøvende kunstnere

Markedskoordinator

Det Norske Blåseensemble (DNBE)

Forretningsutvikler

Sørf – Sørnorsk kompetansesenter for musikk

Førsteamanuensis i fløyte

Norges musikkhøgskole

Førsteamanuensis i klarinett

Norges musikkhøgskole

Kantor

Ulstein kyrkjelege fellesråd

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev