Sisu

Norsk kulturråd støtter plateutgivelser

Norsk kulturråd tar spanderbuksene på og deler ut til sammen 640.000 kroner til nye plateutgivelser. Stavanger symfoniorkester, Sisu (bildet), Siri Torjussen, Cikada, Finnskogen kulturverksted og Elias Akselsen er blant de som nyter godt av tildelingen.

Kalender

Stavanger symfoniorkester får 300.000 kroner til innspillinger av Harald Sæverud og Geirr Tveitt. Orkesteret vil avslutte sin serie med innspillinger av Sæveruds orkestermusikk til sommeren, og er godt i gang med innspillinger av Tveitts orkestermusikk.

Ny Musikks platseselskap Albedo får 30.000 kroner til utgivelse av CD-plata «Alarm» med slagverktrioen Sisu. Sisu spiller spesialkomponerte verk av Henrik Hellstenius, Rob Waring og Mark Adderly. Komponistgruppen til Ny Musikk vil også gi ut en CD der Cikada-ensemblet spiller inn verk av samtidskomponistene David Bratlie, Lars P. Hagen, Trond Reinholdtsen, Øyvind Torvund, Bendik Hagerup og Eivind Buene. Prosjektet er tildelt 50.000 kroner.

Siri Torjussen får 150.000 kroner til innspilling av Fartein Valens vokalmusikk, der dikt av Goethe, Schiller, Mörike og Whitman utgjør tekstgrunnlaget. Det Norske Kammerorkester, dirigent Christian Eggen og pianist Håkon Austbø deltar på plata.

Finnskogen kulturverksted får 50.000 kroner til CD-utgivelsen «Skogfinske viser, runesanger og besvergelser». Plata vil inneholde innspillinger av skogfinnenes sangtradisjoner i grensetraktene Finnskogen/Värmland, og det er planlagt å ta med opptak som ligger på voksruller i arkivene ved universitetene i Uppsala og Helsinki.

Til sist tildeles Elias Akselsen 60.000 kroner til CD-utgivelsen «Jeg er stolt av å være tater», en samling religiøse tatersanger. Akselsen regnes som den som kanskje best behersker romanifolkets spesielle sangtradisjon.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.