2005-festivalen (Plakat fra Norges Musikkorps Forbund)

Norges største barne- og ungdomsfestival starter i Oslo torsdag

Hva har Ravi, Morten Abel, Maria Arredondo, Ole Edvard Antonsen, Wig Wam, H.M. Kongens Garde og 12.000 korpsmusikanter felles? De skal alle være med på musikkorpsenes 2005-festival i Oslo. – Vi lager årets St.Hans feiring og festivalåpning på Ekebergsletta – for ikke å snakke om årets sommerkonsert i Holmenkollen, sier en begeistret Tone Sæle i Norges Musikkorps Forbund.

Kalender

Flygelinnvielse

02/06/2021 Kl. 18:00

Innlandet

Flagstad – The Opera VERDENSPREMIERE

11/06/2021 Kl. 18:00

Innlandet

23.til 26. juni møtes 12.000 korpsmusikanter i Oslo til 2005-festivalen for å feire at det er 100 år siden Norge ble selvstendig nasjon. Det blir over 200 konserter på tre dager, og en rekke kjente navn på artistlisten, melder Norges Musikkorps Forbund, som omtaler begivenheten som «Århundrets korpsfestival». Så er da også 2005-festivalen Norges største barne- og ungdomsfestival i jubelåret 2005.

På St.Hansfesten , som er lagt til åpningsdagen torsdag 23. juni, opptrer bl.a. H.M.K. Garde og Wig Wam på Ekebergsletta. Her blir det et stort arrangement med bål, underholdning, grilling og mange underholdningsaktiviteter. Det blir selvsagt vanlig korpsmusikk, men også H.M.K.Garde er med, og Grand Prix-rockerne Wig Wam kommer også.

24. juni blir det konsert med Mezzoforte og Romsås Janitsjar, før det er klart for stor fyrverkerikonsert med Sagene Janitsjarkorps på Youngstorget. Samme dag blir det også Gallakonsert i Oslo konserthus med blant annet Ole Edvard Antonsen, Eikanger-Bjørsvik og Forsvarets Stabsmusikk. Det blir ellers bykonserter, små konkurranser, myldring, oppvisninger, temakonserter, workshops og gult kurs for alle nybegynnere. I tillegg blir til spennende kurs med dyktige instruktører, kurs i gehørspill og andre tilbud. Det kommer også gjestekorps fra Norden, Europa og fra fjernere strøk.

Det store høydepunktet for de fleste blir nok ellers blir lørdag kveld, når 15.000 mennesker samles til kjempefest i Holmenkollen. Her går sommerens største konsert av stabelen: et stort 2005-show med bl.a. Morten Abel, Maria Arredondo, Ravi & DJ Løv og Ole Edvard Antonsen, som bl.a. skal opptre sammen med Stavanger Brass Band. Det blir aktiviteter, oppvisninger, underholdningsområder og grillfest.

– Målet er å samle over 20.000 deltakere og å overgå stemningen fra «Spill Levende»-arrangementet på Lillehammer. Så det er bare å ta med seg alt av venner og kjente til en kjempekveld i Kollen, oppfordrer Tone Sæle i Norges Musikkorps Forbund.. – Det er også mulig å roe seg ned etter Kjempefesten, da Eikang-Bjørsvik med blant annet Iver Kleive holder kirkekonsert i Trefoldighetskirken

Fredag og lørdag konkurrerer over 100 korps og 130 drillere om NM tittler i sine forskjellige klasser. Disse konkurransene skjer i Oslo Konserthus, Folkets Hus og Domus Atletica. Norgesmesterskapet for skolekorps er i år lagt sammen med 2005-festivalen. Det konkurreres i to klasser, en for janitsjarkorps og en for brassband. Nærmere 3.000 musikanter i alderen 10-19 år deltar.

— Det er deltakerrekord i alle NM-konkurransene, sier en begeistret Tone Sæle.

2005-festivalen, som samler kjente korpsnavn som Forsvarets Stabsmusikkorps, HM Kongens Garde, Eikanger-Bjørsvik, Stavanger Brass Band, Nanset Blåseensembe, Sagene Janitsjarkorps og Oslofjord Brass, avsluttes søndag 26.juni med en kjempeparade i Oslo sentrum.

— Over 180 musikkorps med HMK Garden i spissen vil paradere Karl Johans gate. Det er nesten dobbelt så mange korps som deltar i 17. mai- toget i Oslo, forteller Sæle. I tillegg blir det avslutningskonsert med Sarpsborg Janitsjar og Øystein Baadsvik kl 12.00, mens den store paraden går av stabelen fra 12.45 til 15.00.

For Ballade-leserne er det antagelig av særlig interesse at fredagens gallakonsert bl.a. byr på en urpremiere fra Magnar Åm, i tillegg til musikk fra Øivind Westby og Arne Nordheim. Dette arrangementet kommer vi tilbake til i en egen artikkel i morgen.

Du kan lese mer om helgens store markering på denne siden hos Norges Korpsmusikkforbund.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.
Digitale festivaler og konserter

Stillinger

Videoprodusent

Den Norske Opera & Ballett

Solo SLAGVERK m/pl.til pauker

Arktisk Filharmoni

Prosjektleder

Kulturkollektiv Bodø

Programmedarbeider

Safemuse – Safe Havens for Artists

Hovedinstrumentlærer trompet

Musikk på Majorstuen skole/ Musikkskolen Barratt Due

Hovedinstrumentlærer tuba

Musikk på Majorstuen skole/ Musikkskolen Barratt Due

Samspill/ interpretasjon klaver

Musikk på Majorstuen skole/ Musikkskolen Barratt Due

Leder for strykeorkester aldersgruppen 8-12

Musikk på Majorstuen skole/ Musikkskolen Barratt Due

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev