Årets messe er den 26. på like mange år. Denne enorme møteplassen, som strekker seg over ni messehaller, er verdens største messe for musikkinstrumenter, musikkutstyr, noter, computer-software og hardware for musikk, m.m. samler i år 1400 utstillere og tusenvis av besøkende. Messens siste dag, 9. april, er åpen for vanlig publikum, mens de tre første dagene er forbeholdt musikkbransjen. Parallellt med Musikmesse, i fire haller samme område, går verdens største messe for lyd- og lyssystemer til sceneproduksjon, Prolight + Sound. I fjor hadde de to messene et samlet besøk på 92.000 mennesker fra rundt 100 land.
Årets norske satsing gjøres i samarbeid med det tyske musikkforlaget Polyhymnia, som representerer flere av de norske selskapene på standen. De norske noteforlagene som er tilstede er Cantando Musikkforlag, Lyche Musikkforlag, Musikk-Huset, Norsk Musikforlag og Norsk Noteservice.
I år deltar for første gang også Norsk Musikksamling på Nasjonalbiblioteket, som i samarbeid med Musikkinformasjonssenteret skal presentere den mer kulturhistoriske siden av norsk musikkliv. Musikkinformasjonssenteret vil denne gang legge spesiell vekt på å presentere verkene i prosjektet «Et eget århundre – Norsk Orkestermusikk 1905-2005». I forbindelse med Hundreårsmarkeringen av unionsoppløsningen i 1905 har Musikkinformasjonssenteret tatt initiativ til en konsertserie i sesongen 2004-2005 med landets fem store symfoniorkestre, som vil presentere 20 av de viktigste komponistene og orkesterverkene fra dette hundreåret. Prosjektet setter seg fore å belyse kvalitetene i den norske orkesterkulturen med det formål at norske orkesterverk fra det siste århundre oftere skal få klinge i konsertsalene og begeistre et voksende publikum i inn- og utland.
— Et eget århundre ville vært utenkelig uten at ledelsen og programkomiteen i Bergen filharmoniske orkester, Kringkastingsorkesteret, Oslo filharmoniske orkester, Stavanger symfoniorkester og Trondheim symfoniorkester lot de 20 utvalgte verkene inngå i orkestrenes sesongprogram. Det er første gang landets orkestre samarbeider om en landsomfattende konsertserie, og det er første gang man i stor målestokk setter fokus på landets skapende og utøvende orkesterkultur. Med tanke på orkesternes lange planleggingshorisont og kompliserte produksjonslogistikk, er dette en seier for samarbeidsklimaet i dagens norske musikkliv, kan vi lese på hjemnmesidene til Musikkinformasjonssenteret.
Den norske standen på Musikmesse befinner seg i Hall 3.1, og har standnummer B 51. Vi tar også med at György Ligeti vil motta Frankfurt Music Prize 2005 for sitt liv i og for musikken. I følge professor Patrick Dinslage har Ligeti spilt en stor og sentral rolle innen musikkhistorien i siste halvdel av det tyvende århundre, med en betydelig innflytelse på hvordan vår tids musikk klinger.

Lyden av Gamle Oslo Gammaldans
Gamle Oslo Gammaldans er sju voksne folk som ikke spiller gammaldans. Opplev dem live på Ballade-arrangement i Gamlebyen i Oslo torsdag 27. mars.

Ballade på Parkteatret: Opera-premiere, musikkvideovisning og minikonsert søndag 23. mars
Solveig Sørbø og Maria Kjos Fonn snakker om operaen "Heroin Chic". Rockemusiker Henning Andersen spiller utvalgte låter. Og vi viser et godt knippe nye musikkvideoer på skjermen.

Selma fra Hønefoss ble publikummer nummer en million i Bærum Kulturhus
Selma Hasund Poole (18) fra Hønefoss ble overrasket med konfetti, gavekort på danseforestilling og jazzfestival som besøkende nr. 1 million i Bærum Kulturhus i helgen.

Tord Gustavsen kåret til Årets europeiske musiker 2024 i Frankrike
Musikeren og komponisten dedikerer prisen til musikerkollegaer gjennom årene.

Ballade video: Våpen og ammunisjon
Vi setter fyr på kontoret med Honningbarna, Moddi, Don Juan Dracula, Hüskey King, Earth Moon Transit, Tor Kvammen, Kyra Snø, Heartland Countrytrio og Markella.

Om kunst og tankefrihet
ESSAY: Plutselig er det å tenke egne tanker og la fantasien spinne fritt en radikal ting. Og her er kunsten ikke bare nyttig, den er essensiell, skriver Torstein Slåen.