The Source

Nordisk fokus i Wintherthur, Sveits

I dagene 2. til 5. oktober går en festival kalt Nordlys av stabelen i Wintherthur i Sveits. I løpet av fire konserter setter Festival Nordlys fokus på noen av de beste internasjonalt kjente norske utøverne innen eksperimentell jazz, klassisk og ny musikk.

Kalender

Legg til arrangement
Se alle

Torsdag 2. oktober åpnet Jon Balkes Magnetic North Orchestra festivalen, og de kommer hjem til Ultima, Oslo og Parkteatret med samme konsert søndag 5. oktober kl. 22.00. I morgen kveld i Sveits spiller Vertavo Strykekvartett et rent nordisk program med strykekvartetter av Per Nørgård, Jean Sibelius og Jonas Bohlin. Søndag 5. oktober slutter festivalen med to konserter. ettermiddagen spiller Cikada Strykekvartett kvartetter av Eivind Buene, Cecilie Ore, Kaija Saariaho, Bent Sørensen og Hans Abrahamsen. Og kvelden får The Source med seg Cikadakvartetten i ny norsk jazz. The Source består av saksofonisten Trygve Seim, trombonisten Øyvind Brekke og slagverkeren Per Oddvar Johansen. De har også fått med seg den kjente svenske bassisten Anders Jormin.

Cikada reiser også hjem til Ultimafestivalen, hvor de tirsdag 7. oktober fremfører verk av Xenakis, Donatoni, Karsten Fundal og den ukjente(?) norske komponisten Max F i Lindemansalen på Norges Musikkhøgskole.

Festival Nordlys er et samarbeid mellem den klassiske institusjonen Musikkollegium Wintherthur og Jazz in Wintherthur. Den har også en underfestival for film, som i helgen viser den danske dogmefilmen Italiensk for begynnere, Kaurismäkis Mannen uten fortid og Fucking Åmål av Lukas Modysson.

Stillinger

Trekkspillpedagog 10 %

Nordre Follo kulturskole

Vikariat som akkompagnatør

Barratt Due musikkinstitutt

Pianopedagog – 60%

Nordre Follo kulturskole

Dirigent

Jar Skoles Strykeorkester, Bærum

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev