Snuten 2005

Nok en lykkelig dag: Stor fest i Kanonhallen

UKS (Unge kunstneres samfund), Ny Musikk, PNEK (Produksjonsnettverk for elektronisk kunst), Black Box Teater og Blå har gått sammen om å lage fest i de unike lokalene i Kanonhallen ved Carl Berner i Oslo. Snuten, Next Life, Tetrault/Zach/Grydeland, Rolf Erik Nystrøm, Frode Haltli og DJ Martin Bjørnersen er noe av det musikalske utvalget, samtidig som det også blir teater/performance, videokunst og installsjoner. Hele herligheten koster kun 20 kroner (!) i inngang, og finner sted fredag 28. oktober.

Kalender

Sommerkonsert

25/06/2021 Kl. 18.30

Viken

Av Arvid Skancke-Knutsen

Fredagens fest går under tittelen «Another Happy Day», og finner sted i den unike Kanonhallen på Løren bak Carl Berner-området. Det vil i den anledning også bli satt busser fra Oslo sentrum, fra Oslo S (Hotell Opera) kl 20.00 og 20.30 – og Schous plass på Grünerløkka kl. 20.10 og 20.40.

Kanonhallen er en 600 m² stor, fredet ammunisjonsbygning fra 2. verdenskrig, som bl.a. ble bygd opp av russiske krigsfanger. Nå er den altså åsted for en helaften med performance, musikk, teater, Installasjoner og forskjellige kunstinnslag.

Om kveldens artister: C+C-signede Snuten er et høyst personlig elektronikprosjekt, i hovedsak med Ivar Winther i hovedrollen, men også med god drahjelp av Martin Bjørnersen, Sverre Thorstensen og Sideshow-Nils. Snuten har gitt ut albumet «Welcome to the jungle», og er snart ute med ny tolvtommer med remixer av Prins Thomas og Todd Terje, og lover i følge arrangørene en «kontrastfylt og rensende kveld», der «Stephen Hawking møter Stephen King».

Next Life beskrives som «et elektronisk, progressivt og ekstremt hardt band» fra Oslo. De har vært aktive i seks år, mest i det eksperimentelle musikk- og kunstmiljøedt. Next Life utrykker seg hovedsaklig gjennom dans, lys, video, sammen med et klart, men komplekst lydbilde.

Trioen Tetrault/Zach/Grydeland består av kjente skikkelser fra den norske og den internasjonale improv-scenen.  Ingar Zack og Ivar Grydeland startet sitt duo-samarbeid i 1999, og satte snart i gang med labelen SOFA . Duoen jobber åpnere enn noen gang, da Zach for tiden har flyttet til Spania. Tétrault er på sin side kjent som Montréals mest ekstreme og eksentriske DJ/platespillermanipulator, som tar cut-up-teknikken bokstavlig ved å sage opp platene og lime dem sammen igjen til nye spillbare (!) plastflater. Han blir også å høre med franskmannen Xaviér Charles på Dans for voksne søndag 30. okt, og med Zach/Grydeland på Blå lørdag ettermiddag.

Poimg-musikantene Rolf Erik Nystrøm og Frode Hatli bør være godt kjent for Ballades lesere, og stiller for anledningen med en hemmelig gjest. I tillegg vil Martin Bjørnersen spille plater under sitt DJ Lada-navn, og dermed kan vi vel sette over til avdelingen for:

Teater/performance/kunst:

Petter Alexander Goldstine er opprinnelig fotograf og en av høstens nye og engasjerte stemmer på scenekunstfronten. Han han reist rundt i Europa med et bilde, og vil fortelle om erfaringene han gjorde og møtene som oppstod under turen med dette bildet som han viste fram overalt. Dette er et første del av et nytt prosjekt fra Goldstine som dreier rundt temaene politikk, identitet og trygghet.

De Utvalgte har i over ti år laget teater som blander humoristiske og tragiske uttrykk, i freidig harselas med egen og andres utilstrekkelighet. VIdeo-forestillingen «Bang-Bang Club» er inspirert av den svenske antologien «FRYS – vellykket nedfrysning av herr Moro». Bak Lillith’s Appetite står tre jenter som leker med kjønnsroller- og identitet, md det arrangørene omtaler som «en morsom, sarkastisk og småtrashy performance om hvordan å bli en god husmor». De representerer her Podium, som er Black Box Teaters prøvescene – og et møtested for kunstinteresserte på tvers av sjangre og institusjoner.
 
Erich Berger og hans lydkunstverk «Tempest» er en 15 minutters audiovisuell performance, som tar utgangspunkt i en myteomspunnet teknologi til bruk av radioovervåkning av dataskjermer, der bare én eneste tone benyttes. Lyden er koblet direkte til skjermbildet, noe som skal gi en intens live interaksjon mellom lyd og bilde. Erich Berger er utdannet innen filosofi, teknologi og mekatronikk fra Østerrike, men er nå bosatt i Norge. Interesserte kan lese mer på: http://www.randomseed.org og http://www.pnek.no>

Du kan også få med deg Espen Dietrichson, som  «bygger finurlige kjøretøy og skulpturer som mentalt tar oss med på rare reiser» Skulpturen «Travel Capsule» som han viser i Kanonhallen er fra 2002, og tilbyr en rømningsvei fra visningsrommet inn i en fiktiv og og overforenklet verden. I tillegg blir det en stand med Torpedo, som er en nystartet og uavhengig bokhandel for samtidskunst og visuell kultur.

Tid: Fredag 28. oktober kl. 20.00-03.00
    
Sted: Kanonhallen, Peter Møllers vei 6, Løren (mellom Sinsen og Økern)
  
Transport: BUSS fra Oslo S (Hotell Opera) kl 20.00 og 20.30 og Schous plass kl. 20.10 og 20.40. Veibeskrivelse og program for kvelden på www.blackbox.no/happyday.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.
Digitale festivaler og konserter

Stillinger

Kirkemusiker

Aurskog-Høland kirkelige fellesråd

Salgs- og markedsansvarlig

Festspillene i Bergen

Daglig leder

Balansekunst

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev