Bjarne Kvinnsland - Ultima 2003

Noen plasser igjen på NoTAMs sommerskole

NOTAM, norsk senter for teknologi, akustikk og musikk, arrangerer i perioden 9.-15. august sin årlige sommerskole. Den har form av et praktisk orientert verksted hvor deltakerne får en innføring i digitalt lydarbeid. Ingen forkunnskaper er påkrevet. Sommerskolen avsluttes med at deltakernes komposisjoner blir framført. Antall deltakere er begrenset til 12, men det er noen få plasser igjen. Her kan du lese mer og melde deg på.

Kalender

Monument Festival 2020

12/06/2020 Kl. 16:00

Viken

Opera for kidsa – Mozart og prinsessen

18/06/2020 Kl. 15:00

Innlandet

Legg til arrangement
Se alle

NOTAMs sommerskole er et seksdagers verksted med forelesninger og diskusjoner. Deltagerne har adgang til maskiner for arbeid med kursoppgaver og komposisjoner, med veiledning fra både profesjonelle komponister og NOTAMs teknikere.

Sommerskolen gir grunnleggende innføring i digitalt lydarbeid. Ingen forkunnskaper er påkrevet. Fokus er lagt på lyddesign og kreativ radio, og deltakerne vil lære hvordan man kan arbeide med lyd i radio. Men kurset er først og fremst et innføringskurs i digitalt lydarbeid. Deltakerne får kursbevis når kurset er gjennomført.

Årets sommerskole er praktisk orientert, og antall plasser er derfor begrenset til 12, for å kunne gi den enkelte maksimal oppfølging. Deltakerne skal i løpet av uken enten lage en egen komposisjon som et «ørespill», eller et stykke lydkunst på Internett. Mikrofon- og opptaksteknikk vil bli gjennomgått, sammen med lydredigering og -bearbeiding, komposisjon, produksjon og postproduksjon. Sommerskolen avsluttes med konsert hvor komposisjonene vil bli fremført med surround sound i 5.1-format.

Av foredragene under sommerskolen ønsker NOTAMs Bjarne Kvinnsland spesielt å fremheve Tilman Hartensteins forelesning ”Kreativ og eksperimentell radioform – historie, estetikk og metode” og ”Lyddesign og musikk i hørespillproduksjon” med Tormod Nygaard.

Tilman Hartenstein har vært programskaper i NRK P2 siden slutten av 1980-tallet, og har i flere år blant annet arbeidet med lydkunstprosjekter, for eksempel installasjonen «Norge – et lydrike» på Oslo Sentralstasjon under Ultimafestivalen i 2002. Han har også skrevet en bok om norsk hørespillhistorie, holdt forelesninger om lydestetikk og lydkunsthistorie og er ansvarlig for lydkunst-serien hver første søndag i måneden på NRK Alltid klassisk.

Tormod Nygaard har de siste 15 årene arbeidet med lyddesign for Radioteatret i NRK. Han har hatt lyddesign og teknisk regi på flere internasjonalt prisbelønte radiodrama- og dokumentarproduksjoner, senest hørespillet «Risk», vinner av Prix Europa i Berlin 2003. Han er også musiker og har deltatt på flere plateinnspillinger og komponert musikk for radiodramaproduksjoner.

Du kan melde deg på NOTAMs sommerskole her: http://www.notam02.no/notam02/kurs.s04.html

Stillinger

Professor/ førsteamanuensis i trombone

Norges arktiske universitetsmuseum og akademi for kunstfag (UMAK)

Pianostemmere/ klaverteknikere

Norges musikkhøgskole (NMH)

Kontrabass og fiolinlærer

Children’s International School Fredrikstad AS

Pianostemmer / pianotekniker

Norges arktiske universitetsmuseum og akademi for kunstfag (UMAK)

Trekkspillpedagog 10 %

Nordre Follo kulturskole

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev