Bjarne Kvinnsland - Ultima 2003

Noen plasser igjen på NoTAMs sommerskole

NOTAM, norsk senter for teknologi, akustikk og musikk, arrangerer i perioden 9.-15. august sin årlige sommerskole. Den har form av et praktisk orientert verksted hvor deltakerne får en innføring i digitalt lydarbeid. Ingen forkunnskaper er påkrevet. Sommerskolen avsluttes med at deltakernes komposisjoner blir framført. Antall deltakere er begrenset til 12, men det er noen få plasser igjen. Her kan du lese mer og melde deg på.

Kalender

Popquiz på Røverstaden

28/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

MIMMI

02/10/2020 Kl. 19:30

Oslo

Claudia Scott

03/10/2020 Kl. 19:00

Oslo

NOTAMs sommerskole er et seksdagers verksted med forelesninger og diskusjoner. Deltagerne har adgang til maskiner for arbeid med kursoppgaver og komposisjoner, med veiledning fra både profesjonelle komponister og NOTAMs teknikere.

Sommerskolen gir grunnleggende innføring i digitalt lydarbeid. Ingen forkunnskaper er påkrevet. Fokus er lagt på lyddesign og kreativ radio, og deltakerne vil lære hvordan man kan arbeide med lyd i radio. Men kurset er først og fremst et innføringskurs i digitalt lydarbeid. Deltakerne får kursbevis når kurset er gjennomført.

Årets sommerskole er praktisk orientert, og antall plasser er derfor begrenset til 12, for å kunne gi den enkelte maksimal oppfølging. Deltakerne skal i løpet av uken enten lage en egen komposisjon som et «ørespill», eller et stykke lydkunst på Internett. Mikrofon- og opptaksteknikk vil bli gjennomgått, sammen med lydredigering og -bearbeiding, komposisjon, produksjon og postproduksjon. Sommerskolen avsluttes med konsert hvor komposisjonene vil bli fremført med surround sound i 5.1-format.

Av foredragene under sommerskolen ønsker NOTAMs Bjarne Kvinnsland spesielt å fremheve Tilman Hartensteins forelesning ”Kreativ og eksperimentell radioform – historie, estetikk og metode” og ”Lyddesign og musikk i hørespillproduksjon” med Tormod Nygaard.

Tilman Hartenstein har vært programskaper i NRK P2 siden slutten av 1980-tallet, og har i flere år blant annet arbeidet med lydkunstprosjekter, for eksempel installasjonen «Norge – et lydrike» på Oslo Sentralstasjon under Ultimafestivalen i 2002. Han har også skrevet en bok om norsk hørespillhistorie, holdt forelesninger om lydestetikk og lydkunsthistorie og er ansvarlig for lydkunst-serien hver første søndag i måneden på NRK Alltid klassisk.

Tormod Nygaard har de siste 15 årene arbeidet med lyddesign for Radioteatret i NRK. Han har hatt lyddesign og teknisk regi på flere internasjonalt prisbelønte radiodrama- og dokumentarproduksjoner, senest hørespillet «Risk», vinner av Prix Europa i Berlin 2003. Han er også musiker og har deltatt på flere plateinnspillinger og komponert musikk for radiodramaproduksjoner.

Du kan melde deg på NOTAMs sommerskole her: http://www.notam02.no/notam02/kurs.s04.html

Stillinger

Direktør

Fond for utøvende kunstnere

Markedskoordinator

Det Norske Blåseensemble (DNBE)

Forretningsutvikler

Sørf – Sørnorsk kompetansesenter for musikk

Førsteamanuensis i fløyte

Norges musikkhøgskole

Førsteamanuensis i klarinett

Norges musikkhøgskole

Kantor

Ulstein kyrkjelege fellesråd

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev