DJ Sunshine (Fra www.djsunshine.no)

Når blir popmusikk kunst?

Musikkinformasjonssenteret har gleden av å invitere til seminaret ”Når er populærmusikk kunst – og hvorfor?” i Nasjonalbibliotekets Auditorium i Oslo, Martin Revheim, Elin Vister, Jenny Hval og Rolf Wallin er blant de som skal forsøke å svare på dette omfattende spørsmålet. Det er gratis deltakelse, men interesserte bør melde seg på til MIC på forhånd.

Kalender

Musikkinformasjonssenteret MIC har gleden av å invitere til seminaret ”Når er populærmusikk kunst – og hvorfor?” på Nasjonalbibliotekets Auditorium på Solli plass i Oslo.

Ideen om et musikalsk mangfold, bygd på sjangermessig likestilling, hviler på en forutsetning om at det innenfor alle sjangere kan lages musikk av høyere og lavere kvalitet.

Alle former for musikk kan, ut fra en slik tenkemåte, danne grunnlag for fremstilling både av stor kunst og – motsatt – av hjernedød musak. Pop/rock-feltet kan sies å ha sitt ”kunstsegment” akkurat som den klassiske musikken og den komponerte samtidsmusikken har et ”populærsegment”.

Mens jazz tidligere ble forstått som populærmusikk, er den de seinere årene blitt tolket som mer kunstnær. Tradisjons- og verdensmusikken er i ferd med å gå samme vei. Det er med andre ord bevegelse i kategoriene.

Men – til tross for at de fleste slutter opp om ideen om musikalsk mangfold og sjangermessig likestilling, vet vi fortsatt at populærmusikk er en betegnelse som brukes for å beskrive motstykket til kunstmusikk. Spørsmålene vi ønske å diskutere er derfor:

Når er populærmusikk kunst? Og hvorfor er den det?

For å innlede til samtale, debatt og refleksjon om dette aktuelle og interessante temaet, har vi invitert fire innledere som til sammen har en utpreget mangfoldig musikkfaglig bakgrunn.

Blå-gründer og orkestersjef Martin Revheim, DJ, programleder og musiker Elin Vister, artist og skribent Jenny Hval og komponisten Rolf Wallin vil holde innledninger der de ut fra sine ståsteder diskuterer temaet, og gir eksempler på musikk de mener belyser spørsmålene på relevante måter.

Påmelding til aslak@mic.no innen 25. februar. Deltakelse er gratis.

Etter seminaret inviteres innledere og deltakere til å fortsette samtalen i MICs lokaler. Enkel servering.

PROGRAM:

12:00 – 12:15 Presentasjon og innledning v/ Svein Bjørkås.

12:15 – 13:00 Innlegg ved Martin Revheim.

13:00 – 13:15 Pause. Kaffe/te.

13:15 – 14:15 Innlegg ved DJ Sunshine alias Elin Vister og Rockettothesky alias Jenny Hval

14:15 – 14:30 Pause. Kaffe/ te og frukt.

14:30 – 15:15 Innlegg ved Rolf Wallin

15:15 – 16:00 Samtale mellom innledere og seminardeltagerne

16.00 – Mingling og lett servering i MICs lokaler

Kort presentasjon av innledere:

Martin Revheim: Orkestersjef for Kringkastingsorkesteret med en fortid som blant annet festivalsjef for Kongsberg Jazzfestival. Revheim er dessuten viden kjent som en av grunnleggerne og gründerne bak klubbscenen ”Blå” i Oslo.

Rockettothesky / Jenny Hval: Artist med vokal, vokalstøy, samples, gitar og synth som musikalske uttrykk. Debutalbumet “To Sing You Apple Trees” (2006) mottok strålende kritikker. Hun har også oppnådd A-listing på P3, foruten å ha blitt nominert til Spellemannsprisen som beste nykommer. Hval har i tillegg fast spalte som skribent i Klassekampen.

DJ Sunshine / Elin Vister: Vister har vært profesjonell DJ i ti år, og regnes som en av landets fremste på området. Hun har også i tre år hatt et eget musikkprogram på P3. Vister har dessuten en bachelor i musikkproduksjon og populærmusikkvitenskap, foruten en bred erfaring som komponist og musikkarbeider.

Rolf Wallin: Wallin er ikke bare en av Nordens ledende samtidskomponister, men også en uvanlig allsidig musiker. Han har både vært utøvende trompetist i hele spekteret fra tidligmusikk-ensembler til eksperimentelle jazz- og rockegrupper. I dag er han også mye brukt som performancekunstner i vid forstand.

Onsdag 28. februar 2007, kl. 12- 16

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.

Stillinger

Kantor/ menighetsmusiker

Tønsberg kirkelige fellesråd

Generalsekretær

Den norske Forfatterforening

Kommunikasjons-rådgiver

Asker kulturskole

Produsent

Festspillene i Nord-Norge

Daglig leder

Innlandet musikkråd

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev