Musikk og helse, antologi

Musikkterapistudiet i Norge fyller 30 år

Idag markeres jubileet på Norges musikkhøgskole, med blant annet band fra kvinnefengsel, lansering av Senter for musikk og helse, samt antologien ”Perspektiver på musikk og helse”.

Kalender

Opera Soirée

14/08/2020 Kl. 19.30

Viken

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

El Muro Tango & Inés Cuello

19/09/2020 Kl. 20.00

Oslo

El Muro Tango & Inés Cuello

19/09/2020 Kl. 20.00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

De siste årene er temaet musikk og helse viet stadig større oppmerksomhet, og musikkterapifeltet har gjennomgått en veldig utvikling i løpet av disse 30 årene.

For en del år siden ble musikkterapi nesten bare brukt overfor barn med funksjonshemming, men nå jobber musikkterapeuter innen de fleste områder i helsevesenet og ellers i samfunnet. I denne anledning ønsker vi å vise fram musikkterapi i et historisk perspektiv representert av musikkterapiens far i Norge, Even Ruud, heter det i en pressemelding fra Norges musikkhøgskole.

30-årsjubileet blir markert ved institusjonen i dag, og i tillegg til møtet med Ruud, blir det opptreden av ”Vanjas harem”, et band fra kvinnefengsel (Musikk i fengsel og frihet), utdrag fra en kabaret framført av kreftpasienter fra Hospice Lovisenberg, foredrag ved musikkterapiens ”grand old man” Clive Robbins (81) fra New York, samt musikkinnslag av glassmusikerne Draup.

I tillegg lanseres Senter for musikk og helse – en web-basert kunnskapsbase for musikk og helse i Norge, og antologien ”Perspektiver på musikk og helse. 30 år med musikkterapi”, redigert av Gro Trondalen og Even Ruud. Antologien blir første bok i en skriftserie fra det nye senteret for musikk og helse.

Det er Norges Musikkhøgskole som melder dette.

Stillinger

Kantor/ organist

Kongsberg kirkelige fellesråd

Orkesterbibliotekar

Oslo-Filharmonien

Kantor/ kyrkjemusikar

Gloppen kyrkjelege fellesråd

Produsent

Riddu Riddu Festivála

Produsent

Kulturfabrikken Sortland KF

Programsjef

Bodø2024 IKS

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev