Thomas Dybdahl

Musikk under Oslo på lørdag

Førstkommende lørdag er det for tredje gang klart for Musikk under Oslo. Reisende med Oslo Sporveier vil få oppleve både hip hop, jazz, elektronika, rock og samtidsmusikk, samt spennende innslag av et tyvetalls dansere og performance-artister. Nytt av året er ellers at Musikk Under Oslo samarbeider med Arvikafestivalen i Sverige, slik at minst en av årets MUO-artister også får spille på Arvika. Ballade gir deg her muligheten til å sjekke ut hele programmet, inkludert vorsspiel og nachspiel på henholdsvis Blå og Gloria Flames.

Kalender

Västanå Sessions

02/08/2024 Kl. 18:00

Hopalong AKA i bakgården på Folk

03/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024 åpningskonsert

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Av Arvid Skancke-Knutsen

Det er også i år blitt en meget solid liste med artister og band som skal opptre på hovedstadens T-banestasjoner, under slagordet «Musikk fra undergrunnen – i undergrunnen». Det er i alt fem sentrumstasjoner som vil bli tatt i bruk under det årlige evenementet, som første gang ble arrangert i mai 2001.

Responsen på mini-festivalen var da så god at Oslo Sporveier AS bare en uke senere gikk inn for at dette burde bli en årlig forteelse. Markedssjef Jan Erik Ruud Olsen uttalte den gang til Ballade at Oslo Sporveier aldri tidligere hadde fått så positiv og bred omtale i media. Med rundt 60 000 reisende en vanlig lørdag er det også åpenbart at MUO fungerer som et positivt utstillingsvindu for smalere, norsk musikk.

Festivalen er et samarbeid mellom Blå og Oslo Sporveier, og kom i stand etter en ide fra Martin Revheim, som den gang var daglig leder på Blå.

Mer enn tyve band og artister vil lørdag 26. april opptre på MUO-scenene, mens et videre tyvetalls dansere, skuespillere og musikere presenterer et eget performanceprogram på andre lokaliteter. Festivalen tyvstarter i følge Andreas Gilhuus allerede dagen før, fredag 25. april, med et festivalvorspiel på BLÅ, hvor noen av festivalartistene kommer til å opptre – deriblant Flying Edward, Skranglebein og Sissy Wish.

— Artistrekken under MUO 2003 er sedvanlig variert og sterk, men ofte også merkbart engasjert, sier Andreas Gilhuus i Dbut Records, som er ansvarlig for bookingen. – Både Equicez, Ravi og Skranglebein leverer med sine tekster flerrende bilder av samtiden – både den nære virkelighet og mer fantastiske visjoner. Mange andre band har en mørk undertone i sin tilsynelatende lette musikk. Slik som Thomas Dybdahl, som flys helt fra Stavanger for å slå fast at MUO ikke bare er en showcase for Oslo-band.

Gilhuus forteller videre at NRK Petre deltar med to band på festivalen, som er plukket ut av lytterne på bakgrunn av innsendt demoer til Urørt-avdelingen. I tillegg vil Arvikafestivalen besøke MUO for å speide etter «ett eller to sterke band», som skal bli engasjert på årets festival, som arrangeres fra 10. til 12. juli 2003. Enn så lenge er Gothminister, Ralph Myerz og Magenta eneste bekreftede norske artist på Arvikafestivalen, men hele tretten nye, norske artister skal være på vei inn.

I fjor ble det kjent at flere andre europeiske byer viste interesse for MUO-konseptet. Gilhuus bekrefter at disse planene kan bli tatt videre.

— Vi har hatt samtaler med folk i Barcelona, Paris, København og Newcastle. Det betyr antagelig at vi vil legge inn en EU-søknad i løpet av året, for å få en grunnfinansieringen på plass. Ellers blir det også i år gitt ut en samleplate med alle artistene som opptrer, minus de som ikke har noen ferdige innspillinger.

Konsertene vil finne sted på stasjonen på Nationaltheatret, Stortinget, Jernbanetorget, Grønland og Tøyen, med følgende artister på startstreken: Fox & Wolf , Thomas Dybdahl, Ravi & Løvbiff, X-lover, Alpine Those Myriads!, Number Seven Deli, Harald Skullerud/ Bjørn Klakegg , Thulsa Doom, Trulz og Robin, Håkon Kornstad/Hild Sofie Tafjord, Flying Edward, Cinnamoon, Petter Wettre Trio, Equicez/Vivi, Rolf-Erik Nystrøm, Don Juan Dracula, Skranglebein, Claudio Latini og Sissi Wish – samt vinnerne av Petres Urørt-konkurranse.

På performance-siden, som vil foregå forskjellige steder langs T-banenettet, vil det bl.a. bli opptredener med Alice en gang for alle, Dead Diana Corp., Folkebevegelsen for mer presis samhandling og L.U.N. Det er som nevnt Dbut Records som har stått for bookingen, mens Dagsavisen vil være mediepartner for evenementet, og også dele ut et eget bilag til reisende denne dagen.

Hele programmet for lørdagens undergrunnsfestival finner du på denne siden. Alt fredag 25. april spiller for øvrig tre av bandene fra Musikk Under Oslo på Blå for å gi en liten forsmak fra programmet. Det vil bli delt ut MUO-CDer til de 500 første publikummerne, og festivalbillett er inkludert i inngangspengene. Arvikafestivalen drar kvelden videre som DJer etter konsertene. Det blir videre et live-nachspiel etter arrangementet, da på utestedet Gloria Flames på Grønland.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.