Maja Ratkje synger Weill

Musikk på første mai

1. mai er det som kjent arbeidernes dag, som vi feirer ved ikke å arbeide. Hva er da bedre enn å dra på konsert? Ballade bringer her et lite utvalg av musikalske forlystelser i noen av landets største byer. Vi ønsker ellers alle våre lesere god fornøyelse, og vender tilbake med normal publisering mandag 5. mai.

Kalender

Västanå Sessions

02/08/2024 Kl. 18:00

Hopalong AKA i bakgården på Folk

03/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024 åpningskonsert

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Av Knut Steen

Vi starter vår lille utgave av Norge Rundt i Oslo. På hovedstadens nye ”anything goes”-klubb, Killyrego, varmer DJene G-Ha og Marko Soldic opp for DJ Matthew Herbert. De som liker musikk av noe tyngre merke, kan ta turen til Gloria Flames på Grønland, der det blir Jern&Metal med DJ Jonas og DJ Goatboy, alias Asbjørn Slettemark fra FaroJournalen. På Underwater Pub akkompagnerer Reza Aghamir ved pianoet, mens profesjonelle sangere synger operamusikk fra tidlig på kvelden. Den som heller nyter sin pils til visesang, kan ta turen til Det Åpne Teater, der Respatexans, bestående av Lars Håvard Haugen og Aslak Haugen (Hellbillies), Geir Sundstøl, Knut Hem (Reidar Larsens Storytellers) og Bjørn Holm (Vidar Busk), varmer opp for Mikael Wiehe, som skulle ha den riktige politiske brodden for dagen.

Ønsker man mer sydlandsk patos på feiringen, kan Oslo Konserthus by på «Bolero», et show som er bygget rundt den fyrrige flamencodansen. På scenen står Ballet Teatro Español de Rafael Aguilar. Har man derimot smaken for det litt mer aparte og eksperimentelle, er kanskje Blå stedet. Klubben feirer åpningen av uteserveringen med arrangementet ”Rød på Blå”, i regi av Rød Front. På scenen står Poing og Maja Ratkje med sanger av Kurt Weill, mens det også blir innslag ved Frode Grytten, DJ Sunshine, Revygruppa Skyld og Skam og Marte Michelet (RadiOrakel).

I Grieghallen i Befrgen er det tid for gallakonsert i forbindelse med EM i Brass. I tillegg til finale og premieutdeling i dirigentkonkurransen, spiller Europeisk Ungdoms Brass Band og Sandefjord Brass Symposium, samtidig som årets første EDVARD-pris vil deles ut i regi av TONO. Under Ole Blues-paraplyen spiller de nye kosepop-bandet Ephemera på Ole Bull Theater, mens klimprepopbandet Tennis underholder på Garage. Også by:Larm-byen Trondheim stiller med en håndfull konserter på arbeidernes dag. På Sake spiller Peter Stokstad Band, mens Babylon Bar og Spiseri byr på bandet Helvetes Åsninger – også kjent som Ufferndynionjeli. I tillegg kan Kafé Skuret friste med Trio Troika.

Over til Stavanger, der Togga & Steffen PowerCombo underholder med rockeklassikere fra de siste 40 årene på Dickens, mens de blueshungrige kan hygge seg med jubileumsfest på bluesklubben, der Kristin Berglund med band spiller. Er det bredbent rock’n roll man er ute etter, er Folken stedet. Der varmer rawkerne i Oslobandet Tennessee Beats opp for svenske Hellacopters. Sammen har de lovet «en ren oppvisning i pure scandinavian rock and roll, høy gitarføring og knesvikt». Tou Scene starter 1. mai opp med en ny serie kalt selvpresentasjoner,der Agnes Tiffon er første kvinne ut.Etterpå vil Helene Selvåg vise en kortfilm av Jane Campion, som blantannet er kjent for filmen Piano.

Denne oversikten er naturligvis langt fra komplett, så vi foreslår for øvrig at våre lesere tar i bruk de større avisenes Puls-bilag på Internett, samt sjekker lokalpressen. Balladeredaksjonen ønsker i hvert fall alle våre lesere en hyggelig 1. Mai-feiring, og vi er som nevnt tilbake med mer stoff om musikk og bransje på mandag.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.