Stavanger 2008_stor

– Musikk er taperen

Det er delte meninger om programmet til Stavanger2008: Tormod Eikill i Stavanger Aftenblad mener at musikken blir den store taperen. Kommentator i SA, Solveig Grødem Sandelson, mener at Stavanger2008 har levert og at ”dei luftige greiene faktisk har latt seg omsetja til eit omfattande, overveldande og imponerande kunstnarisk program.”

Kalender

Legg til arrangement
Se alle

Av Bjørn Hammershaug

Musikkjournalist Tormod Eikill i Stavanger Aftenblad uttalte i går til NRK Musikkredaksjonen at det var lite å juble over i programmet til Stavanger2008.

Lite populærmusikk

— Førsteinntrykket når det gjelder det musikalske er det er der de kommer dårligst ut, sa Eikill.

Mange av arrangementene som ble presentert som kulturbybegivenheter finner sted hvert år uansett, mente Eikill, som også uttalte at det var et godt program for barn/unge generelt og for de som er interessert i scenekunst og musikk relatert til scenekunsten.

— Men når det gjelder spesielt populærmusikken er det ikke mye. Som konsertgjenger synes jeg ikke vi har fått så mye som 2008 har tilført, sa Eikill som savnet et program som i større grad kan trekke folk i regionen ut på konsert og ”opp av sofaen.”

— Stavanger-folk er ikke nysgjerrige. De er vanskelige å dra ut, uansett hva det er. Jeg håper selvsagt det kommer folk, men jeg er redd for det motsatte.

Sjefen for Stavanger2008, Mary Miller, er ikke uventet fornøyd med programmet, og trekker frem bredden som en stor styrke. Miller mener det er noe for alle her, fra ”high art” til mer folkelige uttrykk, og legger ikke minst vekt på de mange bestillingsverkene som skal presenteres i løpet av året.

Store ord har blitt til et stort program

Solveig Grødem Sandelson i Stavanger Aftenblad er mer fornøyd. I dagens kommentar i Stavanger Afteblad skriver hun blant annet:

— Etter årevis med store visjonar og ditto ord viste Mary Miller under presentasjonen i går at dei luftige greiene faktisk har latt seg omsetja til eit omfattande, overveldande og imponerande kunstnarisk program. Og for første gong sidan søknaden blei lagt fram, for første gong på tre år, var ein 2008-presentasjon prega av smittande stolt begeistring.

Grødem Sandelson mener at det er en tett sammenheng mellom det som har blitt lovt på forhånd, og det som har munna ut i programmet.

— Programmet myldrar av mentale og sanselege utfordringar og ekskursjonar for deg og meg, det er overveldande mangfaldig og lar seg ikkje lefla med. Det stiller rett og slett krav. Til at vi er nysgjerrige, oppsøkjande, opne, og villige til å la oss begeistra. Av heilt andre ting enn Vamp og Morten Abel, skriver Sandelson.

Stillinger

Trekkspillpedagog 10 %

Nordre Follo kulturskole

Vikariat som akkompagnatør

Barratt Due musikkinstitutt

Pianopedagog – 60%

Nordre Follo kulturskole

Dirigent

Jar Skoles Strykeorkester, Bærum

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev