TrondheimSolistene

Musikere under Trondheim Kammermusikk Festival

Ballade har sakset fra programsidene til Trondheim Kammermusikkfestival, og bringer her videre festivalens egenpresentasjon av noen av de mest sentrale musikerne. Musikk-alfabetisk sett går vi fra Balke, Jon til Økland, Nils.

Kalender

Odd René Andersen med band på Hankø

04/12/2020 Kl. 21.00

Viken

Rikke Normann på Hankø

05/12/2020 Kl. 21.00

Viken

Kim, alle klokker

06/12/2020 Kl. 18.00

Oslo

Kreativt Mandagsmøte

07/12/2020 Kl. 14.00

Vestland

Isa Katharina Gericke

Isa Katharina Gericke husker mange fra fjorårets festival. Til tross for sin unge alder er Isa en meget populær gjest ved musikkfestivaler, bla. Schleswig-Holstein, Vinterfestspill i Bergstaden og Hardanger Musikkfest. I mai vant Isa den nasjonale finalen i Dronning Sonjas Int. Musikkonkurranse.

Silent Brass
Silent Brass ble startet høsten 1998 da alle studerte ved Musikkonservatoriet i Trondheim. Siden har de etablert seg som et seriøst kammerensemble i norsk musikkliv og satser bevisst på å være dyktige i flere genre. Silent Brass er Tomas Carstensen, Atle Tømmervik, Ingrid Bergene Fossaa, Ole Jørgen Melhus og Magne Østlie Hjelmervik.

Eldbjørg Raknes og Tone Åse
Eldbjørg Raknes og Tone Åse hører begge til eliten av norske jazz-sangere. De utgjør halvparten av vokalensemblet Kvitretten, men er også aktive hver for seg. Åse synger i gruppa Bol som nylig ga ut sin debut-cd. Raknes gjorde stor suksess under årets Vossajazz med bestillingsverket «Til Iris».

TrondheimSolistene
TrondheimSolistene når stadig nye høyder! Deres samarbeid med Anne Sofie Mutter har ført til stor respekt fra det internasjonale musikkmiljøet, og de skal på ny turne sammen med henne allerede i november, med åpningskonsert i Carnegie Hall. Strauss` Metamorfoser kommer også på cd i løpet høsten.

Sveinung Bjelland og Gudrun Lindrup
Sveinung Bjelland og Gudrun Lintrup har begge fått Rikskonsertenes Lanseringsstøtte i henholdsvis 1999 og 2001. Begge tilhører eliten av unge norske musikere. I samarbeid med Rikskonsertene ønsker festivalen fremover å presentere unge tallenter.

Jon Balke
Jon Balke har hatt en lang og spennende karriere innen norsk jazzmiljø, med ensembler som Arild Andersen Group, Masqualero, Jøkleba og «Oslo 13». Han har de siste årene viet mer av sin tid til komponering, til både jazz, teaterproduksjoner og kammermusikk, og mottok i fjor Edvard-prisen for et av sine verk.

Nils Økland
Mange kjenner kanskje igjen Nils Økland fra festivalen i 1997 der han gjorde stor suksess med prosjektet «Blå Harding». Han er en av landets mest kreative fiolinister, enten det er på fiolin eller hardingfele. Han har vært musikalsk leder ved Ole Bull Akademiet på Voss og spilt i grupper som Oslo Tangoforening, Balkanensemblet og Løver & Tigre.

Atle Bjøringsøy og Lasse Waagbø
Atle Bjøringsøy er et kjent navn innen kokke- og restaurantmiljøet. På tross av at han framdeles kan betraktes som en ung mann, har han rukket å være kjøkkensjef på de største og beste hoteller både i Oslo og Trondheim. Atle Bjøringsøy fra Britannia hotell er nylig utnevnt til «Årets Kjøkkensjef 2001». Lasse Waagbø som er kveldens gjestekokk har gått i lære hos Bjøringsøy, men jobber nå ved Bølgen & Moi på Høvikodden.

Øyvind Gimse
Øyvind Gimse er kjent som solocellist både fra TSO og TrondheimSolistene. Han har også vært trofast i festivalens styre og programråd siden starten. Denne kvelden får han kombinert sin musikalitet med sin andre store interesse; mat og vin!

Paizo Kvartetten
Paizo Kvartetten fra Danmark gjorde rent bord under kammermusikkonkurransen i fjor da de vant både 1.pris (Stenstadvold-prisen) og publikumsprisen. Sistnevnte pris var en ren avstemming blant publikum om hvem som skulle inviteres til årets festival – med andre ord er det mange som gleder seg til å høre dem igjen! Anna Zelianodjevo og Kristine Futtrup (fiolin), Magda Johanna Stevensson (bratsj) og Kaja Margrethe Aadne (cello).

Øyvind Bjorå
Til høsten blir det to år siden Øyvind Bjorå kom til Trondheim som konsertmester i TSO. Siden den gang har han markert seg som en særdeles aktiv og populær fiolinist i byen. Han fikk Rikskonsertenes Lanseringsstøtte for 2000 og hadde to sensasjonelle debutkonserter (Trondheim og Oslo). Som et direkte resultat av dette, ble han engasjert til Festspillene i Bergen (og Trondheim Kammermusikk Festival!).

Maxim Vengerov
Maxim Vengerov er garantert en av verdens «top-five» fiolinister. Hans internasjonale karriere eksploderte etter at han som 14-åring debuterte i Concertgebouw i Amsterdam. Siden da har han særlig samarbeidet med Rostropvotsj og Barenboim, og i 1997 ble han utnevnt til honorær ambassadør for musikk i UNICEF. Kveldens dirigent, Vag Papian fra Armenia, akkompagnerer også jevnlig Vengerov ved duo-konserter.

Øystein Baadsvik
Øystein Baadsvik er en av verdens ledende artister på tuba. Han er kjent for sin virtuositet, sitt vakre sangbare spill og sin utadvendte scenepersonlighet. En stor porsjon musikalsk nysgjerrighet har ført han fra samtidsmusikk via jazz til rock, folkemusikk og pop. Han har også signert to av låtene på konserten.

Erlend Skomsvoll
Erlend Skomsvoll, som faktisk er skaptubaist selv(!), har høstet strålende kritikker gang etter gang det siste året, bl.a. for sitt samarbeid med pianolegenden Chick Corea samt egen kritikerrost plateutgivelse med bandet Come Shine. I år står bl.a. samarbeid med gitarguruen Pat Metheny for tur. Han er også involvert i Morten Abels neste plate.

Hjemmesidene til Trondheim Kammermusikkfestival finner du her.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev