Oslo Filharmonien

MIC-direktøren overtar Oslo-Filharmonien

Morten Walderhaug kunngjorde i dag klokken 10 at han har sagt opp sin stilling som Musikkinformasjonssenterets direktør, for å overta direktørstolen I Oslo Filharmoniske Orkester etter midlertidig konstituert direktør Bengt Årstad. Walderhaug kommer til å fortsette som MIC-direktør frem til 31. juli, før han overtar Oslo-filharmonien den 1. august. – Dette var et tilbud et jeg ikke klarte å avvise, jeg har veldig lyst til å ta den utfordringen det er å lede et internasjonalt topporkester, sier Walderhaug.

Kalender

Operagalla

09/08/2020 Kl. 19.00

Oslo

Opera Soirée

14/08/2020 Kl. 19.30

Viken

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

El Muro Tango & Inés Cuello

19/09/2020 Kl. 20.00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Av Knut Steen

Walderhaug ble ansatt som direktør i Musikkinformasjonssenteret 1. oktober 2001. Før det har han blant annet vært frilans-pianist, festivalsjef for Verdensmusikkdagene i Oslo, direktør for Stiftelsen Europeisk Kulturby i Bergen, programkoordinator i Rikskonsertene i 1986, og direktør for Vestfold-Festspillene.

— Med Morten Walderhaug har Oslo-filharmonien fått en visjonær og dyktig leder med bred erfaring fra kulturlivet og med et sterkt nettverk i inn- og utland. Han har både kompetanse, erfaring og forståelse for hva det innebærer å skulle lede en kunstorganisasjon som Oslo-Filharmonien, sier styreleder for Oslo Filharmoniske Orkester, Ida Børresen, til Ballade.

Om sin personlige prosess bak overgangen fra direktørstillingen i MIC til den i Oslo-Filharmonien, sier Walderhaug dette:

— Jeg trives veldig godt i MIC, og føler at senteret har utviklet seg positivt de to årene jeg har vært her. Jeg hadde egentlig tenkt til å bli her lenger, for senteret har fremdeles mange spennende utfordringer å ta tak i. Samtidig var dette tilbudet et jeg ikke klarte å avvise – jeg har veldig lyst til å ta den utfordringen det er å lede et internasjonalt topporkester, sier Walderhaug, som foreløpig er forsiktig med å uttale seg om hvilke vyer han har for orkesteret:

— Jeg begynner i stillingen den 1. august. Når den tid kommer vil det være mye å sette seg inn i, så det å gi signaler eller trekke konklusjoner er alt for tidlig nå, sier Walderhaug.

Den avtroppende direktøren vil heller ikke si for mye om hvilke kvaliteter hans etterkommer bør besitte.

— Jeg skal heldigvis ikke være med i den jobben det er å finne en ny administrerende direktør I MIC – dette er en jobb for styret, med innspill fra de ansatte som skal være med i den prosessen. Hvilken profil en ny direktør skal ha, blir opp til dem.

Etter litt over to år som senterets øverste leder – hvilke store utfordringer ser du for MIC i årene som kommer?

— Jeg er ikke i tvil om at MIC er en institusjon med store oppgaver foran seg, men hvilke vil jeg ikke kommentere nå, avslutter Walderhaug.

Stillinger

Kantor/ kyrkjemusikar

Gloppen kyrkjelege fellesråd

Produsent

Riddu Riddu Festivála

Produsent

Kulturfabrikken Sortland KF

Programsjef

Bodø2024 IKS

Festivaldirektør

Nordland Musikkfestuke

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev