Kjell Nordeson 2005

Mer nordisk musikk på Kampenjazz

Ikke før er All Ears-festivalen godt overstått, så fortsetter det nordiske jazzsamarbeidet på Kampen i Oslo. Søndag 23. januar presenterer Marit Lauten og Kampenjazz Kjetil Møster (saxofon), Per Zanussi (bass) og Kjell Nordeson (trommer, vibrafon). Den sistnevnte har siden han og saksofonist Mats Gustafsson startet sitt samarbeid på midten av 80-tallet, vært en viktig brikke i utviklingen av den blomstrende improvisasjonsscenen vi i dag.

Kalender

Operapub på Røverstaden

15/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

JAZZ I SIKTE

17/04/2020 Kl. 20:00

Rogaland

Kroke

17/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

Operapub på Røverstaden

22/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

De norske musikerne Kjetil Møster og Per Zanussi begynte å jobbe sammen i 1999, og har siden da gjort en rekke prosjekter, bl.a. kvintetten Zanussi 5, Action Jazz Trio, kvartett m bl.a. Håvard Wiik, og nysirkus-forestillingene Ringen, Trollprinsen og Arven.

På Kampenjazz får vi høre dem i trio med svenske Kjell Nordeson. Her fokuserer de på Nordesons unike energi og brede erfaring innen fri improvisasjon som han bl.a. har fått fra samarbeid med noen av verdens fremste improvisasjonsmusikere. Musikken er basert på komposisjoner, men fri improvisasjon er hovedelementet. Adresseavisa skrev etter konserten under Soddjazz-festivalen på Inderøy:

«Sistnevnte hørte vi på Rødbrygga onsdag kveld, da han imponerte i samspill med saksofonist Kjetil Møster og bassist Per Zanussi. Nordeson markerte seg som en svært dyktig og allsidig trommeslager, selv om saksofonist og frontfigur Møster tiltrakk seg mest oppmerksomhet. Etter sine studier ved jazzlinja i Trondheim har Kjetil Møster de siste årene framstått som en av Norges aller mest spennende saksofonister…».

Kjetil Møster (saksofon) avsluttet utdanningen ved jazzlinja, Musikkonservatoriet i Trondheim 2002, og har både i studietiden og etterpå gjort seg bemerket gjennom diverse prosjekter: Trondheim Jazzorkester med Chick Corea, Pat Metheny og Eirik Hegdal, The Core, King Midas, Cadillac, Zanussi 5, Bjørnar Andresens Crime Time Orchestra, Fe-Mail (Maja Ratkje og Hild Sofie Tafjord) featuring Kjetil Møster – og i tillegg en rekke forskjellige konstellasjoner med musikere som Thomas Strønen, Paal Nilssen-Love, Per Oddvar Johansen, Ingebrigt Håker Flaten, Ståle Storløkken, Erlend Skomsvoll, Håvard Wiik, Ketil Gutvik, Fredrik Ljungkvist, Per «Texas» Johansson, Håkon Kornstad, Mathias Eick.

Per Zanussi (bass) er en av de mest brukte bassistene på Oslos jazzscene. I tillegg til å være en fjerdedel av Wibutee (som gir ut på Jazzland Rec.), spiller han bl.a. fast med Petter Wettre Quintet, Big Bambus, Sternklang og Wunderkammer. I tillegg er Zanussi kritikerrost komponist for nysirkustruppen Cirkus Xanti. Zanussi har ellers gjort seg bemerket i diverse konstellasjoner med navn som Bugge Wesseltoft, Hal Galper, Rosa Passos, Fredrik Ljungkvist, Per » Texas » Johansson, Solveig Slettahjell, Håvard Wiik, Christian Wallumrød, Nils Olav Johansen, Paal Nilssen-Love m.fl.

Kjell Nordeson (trommer/vibrafon) er en av de mest sentrale personene innen Sveriges og Stockholms improvisasjonsscene, og har siden han og saksofonist Mats Gustafsson startet sitt samarbeid på midten av 80-tallet, vært en viktig brikke i utviklingen av den blomstrende improvisasjonsscenen vi ser særlig i Stockholm, Oslo og Chicago i dag. Nordeson spiller trommer i AALY Trio med Mats Gustafsson, Ken Vandermark og Peter Jansson – og han spiller vibrafon med School Days (Ken Vandermark, Jeb Bishop, Ingebrigt Håker Flaten og Paal Nilssen-Love). Han er også med i mange av de forskjellige konstellasjonene som finnes i dette miljøet, bl.a. Jim Bakers Pipeline Orchestra, med musikere fra Sverige og USA. Han jobber også mye som komponist, da med hovedvekt på musikk for danse- og teaterforestillinger.

Full oversikt over vårens program finner du som vanlig på http://www.kampenjazz.no.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev