Martin Revheim ny KORK-leder

Blå-gründer Martin Revheim blir ny leder for det svært så allsidige Kringkastingsorkesteret. – Jeg vil forsterke de positive tendensene KORK har vist i det siste med å bli mer tilgjengelige for flere, sier Revheim til NRK.no. Han uttrykker videre stor glede over å få jobbe med et så allsidig orkester.

Kalender

Legg til arrangement
Se alle

Martin Revheim tar over etter fungerende orkestersjef John Fullman den 1. august i år.

Den ferske orkestersjefen har nylig avtakket som leder for Kongsberg Jazzfestival, men er minst like kjent for å ha vært med å starte klubbscenen Blå i Oslo. Nå skal 32-åringen altså ta over ett av Norges mest allsidige orkestre:

Til Nrk.no sier Revheim: – Det skal bli fantastisk å jobbe med et så allsidig orkester, og lar det skinne gjennom at dette er noe nær en barndomsdrøm. Helt fra jeg var 5 år satt jeg klistret til tv-skjermen når KORK spilte. Jeg var mest fascinert av trommeslageren Crico, og det var stort da jeg endelig fikk oppleve orkesteret live og møte ham, forteller Revheim.

Han har også klare formeninger om hvilke satsinger han ønsker å fokusere på. Til NRK understreker Revheim viktigheten av brede nedslagsfelt: – Jeg vil forsterke de positive tendensene KORK har vist i det siste med å bli mer tilgjengelige for flere, sier han. Revheim viser til de seneste foto og bokprosjektene, samt konserten KORK hadde på Rockefeller.

— Det er viktig å bruke nye arenaer for å få synliggjort seg. Jeg ser også for meg en større satsning på barnekonserter, forteller Revheim til NRK.no.

Det har de siste årene vært en hel del turbulens i orkesteret, noe som bl.a. ble kjent gjennom NRKs egen dokumentarserie om KORK, der trusler om nedleggelse, interne konflikter og sterkere krav til inntjening dannet noe av bakteppet. En av hovedpersonene i denne serien var dirigent Rolf Gupta, som ikke nølte med å omtale tiden med KORK som «et mareritt».

Mandag 3. april stilte Martin Revheim til et nettmøte hos NRK, der han i ett av svarene nettopp tok fatt i serien «Orkesterliv».

— Serien viser en gjeng fantastiske musikere som brenner for arbeidsplassen sin og som brenner for musikken. Noen brenner så sterkt at det gir seg utslag i sinne eller andre mer ukontrollerte følelser, men tenk deg disse følelsene når de er omgjort til musikk, sier en entusiastisk Revheim.

Stillinger

Pianopedagog – 60%

Nordre Follo kulturskole

Dirigent

Jar Skoles Strykeorkester, Bærum

Kommunikasjons-ansvarlig

Musikkforleggerne

Pianolærer

Nittedal Kulturskole

Programmedarbeider

Safemuse – Safe Havens For Artists

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev