Komponist Maja Linderoth (Foto: nyMusikk)

Maja Linderoth til internasjonal samtidsmusikkfestival

Komponisten Maja Linderoth er valgt ut til å representere Norge under World Music Days 2020 i New Zealand.

Kalender

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Linderoths verk Sonata form denatured prose (2014) er valgt ut av juryen til den internasjonale foreningen for samtidsmusikk (ISCM-juryen) til å delta på World Music Days i New Zealand til våren. Dette melder foreningen nyMusikk, som er den norske seksjonen av ISCM.

«Jag tar emot det här beskedet med stor glädje! Det känns roligt och ärofyllt att ha blivit utplockad till World Music Days. Det ska också bli spännande att uppleva mitt verk möta nya utövare och ny publik på Nya Zeeland,» svarer svenske Linderoth, bosatt i Oslo, på nyheten.

ISCM (International Society for Contemporary Music) arrangerer årlig festivalen World Music Days. I 2019 ble festivalen avholdt i Estland. nyMusikk velger ut seks nominerte hvert år, og her kan du se listen over nominerte til 2020-utgaven av festivalen.

Om verk og komponist:
Sonata form denatured prose (2014) er et verk for kor som «utforsker og reflekterer over bestanddelene og begrensningene i språket – ved å knuse alfabetet knuses tennene; bryte med språkets utilstrekkelighet og dets perfeksjon, det vage og det distinkte», beskriver nyMusikk på hjemmesiden sin. «En uhemmet strøm av vokaler og konsonanter danner ladede begreper. Samtidig er bestanddelene bare noe som lager lyd, en klang, ikke noe mer enn det – bare figurer og lyder.» Verkets tekst er skrevet av den svenske poeten Gunnar Ekelöf og oversatt til engelsk av Robert Bly og Christina Bratt Paulston.

Maja Linderoth (f. 1989) er en svensk komponist basert i Oslo, Norge. Hun begynte å studere komposisjon hos Per Magnusson i Stockholm i 2011, og fortsatte med studier ved Gotlands Tonsättarskola 2012-2014. Linderoth fikk i 2018 en bachelorgrad i komposisjon ved Norges musikkhøgskole, der hun studerte med bl.a. Eivind Buene, Maja S.K. Ratkje, Trond Reinholdtsen, Henrik Hellstenius og Kaija Saariaho.

Stillinger

Kunstnerisk leder/ dirigent

Ensemble Ylajali

Kulturskolelærer trompet

Moss kulturskole

Direktør for komponisthjemmene

KODE Kunstmuseer og komponisthjem

Kantor

Haugesund Kirkelige Fellesråd

Festivalsjef

Kongsberg Jazzfestival

Assistentdirigent

Arktisk Filharmoni AS

Daglig leder

Høstscena

Pianostemmere/ klaverteknikere

Norges musikkhøgskole (NMH)

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev